Kristina (11) en haar gezin gevlucht uit vrees voor uitwijzing

Kristina (11 jaar) verblijft al jaren in Eeklo en zou nu gevlucht zijn om haar uitwijzing naar Armenië te vermijden.
PHOTO NEWS Kristina (11 jaar) verblijft al jaren in Eeklo en zou nu gevlucht zijn om haar uitwijzing naar Armenië te vermijden.
Kristina, het Armeense meisje van elf uit Eeklo, is samen met haar gezin gevlucht. Dat bevestigt de advocaat van het gezin aan VTM NIEUWS. Het risico bestond dat Kristina en haar gezin, in afwachting van hun beroep in Cassatie, uitgezet konden worden naar Armenië. Om dat te vermijden, zouden ze gevlucht zijn.

Kristina (11) zit al acht jaar op school in Eeklo. Net voor Kerstmis van vorig jaar werd ze samen met haar ouders, haar broer en haar zus opgepakt omdat ze illegaal in het land verblijven en terug naar Armenië moeten. Het gezin moest toen verblijven in een terugkeerhuis in Tubeke. Daar moesten ze de feestdagen doorbrengen.

Tweede uitwijzingsbevel

Vier jaar geleden kreeg het gezin al een bevel om het land te verlaten, maar daar gingen ze niet op in. Op het nieuwe bevel van uitwijzing ging het gezin in beroep bij het hof van Cassatie. In afwachting van de uitspraak, kon het gezin toch op een vliegtuig gezet worden naar Armenië. "Dat stond afgelopen week gepland, maar om dat te vermijden, hebben ze de benen genomen", aldus de advocaat.

"Onbereikbaar"

"Ik kan haar niet meer bereiken", schrijft een duidelijk geëmotioneerde Geert Faes, de leraar van Kristina, op Facebook. Hij heeft een brief geschreven naar het 11-jarige meisje. "Kristina, waar je ook bent en waar je nu (weer) van nul een nieuw leven moet beginnen opbouwen, het ga je goed", schrijft hij.
191 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Chris Devlaeminck

  Tom Faes, je kapot lachen is nog altijd leuker dan je kapot werken. Dus laat je maar gaan.

 • Stef luyten

  Niet alleen de wetgever is hier in de fout door alsmaar procedure op procedure te voorzien, maar ook advokaten die op kosten van de belastingbetaler maar illegale toestanden blijven verdedigen en onderhouden, politieke partijen zoals de groenen en de sossen die die toestanden creëeren door er aktieve sympathie voor te hebben en ouders die door advokaten worden aangeraden om uitwijzingen te negeren.

 • Chris Devlaeminck

  Het zijn niet de ouders die de schuldige zijn. Wel de wetgeving rond de mogelijkheid om te procederen wanneer asiel wordt geweigerd. Het is een regelrechte schande dat er 8 jaar of langer kan geprocedeerd worden. Pro Deo advocaten worden betaald door de Federale Overheidsdienst Justitie. Door de werkende burger dus. Het systeem wordt schaamteloos uitgemolken. Ik noem dat simpelweg diefstal.

 • Riet Heirman

  Heel erg voor dat kind, maar het zijn haar ouders die hier schuldig aan zijn door al zo lang illegaal te blijven. Kind wordt ook 'misbruikt' door de media en de gutmenschen om toch maar medelijden op te wekken. Maar als je begint met de wet aan te passen telkens als er emoties bij te pas kunnen komen, geraken we nergens en komen er meer en meer illegalen.

 • rik lagrou

  tom NOOIT xxxx N van mijn leven!!!!