Kristien Hemmerechts wil taboe op collaboratie doorbreken: “Vlaamse SS'ers waren de ergste”

Kristien Hemmerechts: "Er waren Vlamingen die de Duitsers te laks vonden."
Bart Van der Moeren Kristien Hemmerechts: "Er waren Vlamingen die de Duitsers te laks vonden."
De vader van Hein en Toon Van den Brempt was SS’er, hun moeder de secretaresse van het hoofd van de Belgische SS. Schrijfster Kristien Hemmerechts heeft, met de broers, hun familiegeschiedenis ontrafeld om zo het taboe op collaboratie te doorbreken.

Je hebt 3% van dit artikel gelezen

Lees je graag alle artikels op HLN?

Krijg nu 1 maand onbeperkt en gratis toegang tot alle artikels.

Ik wil toegang
Digitaal abonnement HLNDigitaal abonnement HLN1ste maandgratis

Stop of pauzeer wanneer je wil

 • Onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Iedere week gratis tickets en straffe kortingen29 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • stefan crama

  Tijdens "de afspraak" vroeg Kristien of IS gelijk was aan de SS. Andere tijden en vooral andere situaties die nooit te vergelijken zijn.Beiden zijn verachtelijk maar de IS aanhangers hebben bijlange niet de excuses die sommige oost fronters hadden.Bij IS gaat het over personen , dikwijls met criminele achtergrond , die kansen in het leven kregen en deze niet benut hebben.

 • Pieter Paulus

  Trouwens mevrouw deze strijders werden bijna verplicht om te gaan vechten door de schoolmeesters en de pastoors uw linkse meute

 • Leo Peeters -Duym

  Kristien Hemmerechts, is dat niet de vrouw die zei dat Horion, een veelvoudige moordenaar, waaronder een kind, gerust een tas koffie bij haar zou mogen drinken nadat hij zijn straf heeft uitgezeten? En is dat niet de vrouw die, naar eigen zeggen, in Antwerpen niet op de trein stapte omdat ze Annemans had zien opstappen en niet met zo’n man naar Brussel wilde sporen?

 • Luc Van Hauwermeiren

  Chris Wauters als dat zo is zoals u beweerd over zwarte families ,dan geld dat zeker voor het vorstenhuis.

 • Luc de Wolf

  Niet veralgemenen aub. U volgt het doen en laten van één familie tijdens WOII en beschuldigd een gans volk. Dat kan dus niet hé