Kris Peeters zou op zijn eerste dag als burgemeester "te laat zijn door de file". Maar of hij dan niet met de fiets kan komen?

Over tal van thema's werd er gisterenavond gedebatteerd door de Antwerpse lijsttrekkers tijdens Het Grootste Debat van VTM NIEUWS. Maar het opvallendste moment was toch weggelegd voor CD&V-kandidaat-burgemeester Kris Peeters. Die krijgt de perceptie dat hij niet echt in Antwerpen woont, maar moeilijk weggewerkt. En het antwoord op de allerlaatste vraag hielp ook niet echt.

Wat zou u doen op uw allereerste dag als burgemeester, wilde moderator Stef Wauters weten van elke kandidaat. Bij Kris Peeters klonk dat zo: "Ik zal te laat komen wegen fileproblemen, dus ik zal de problematiek en de luchtkwaliteit als eerste aanpakken."

"Waarom zou u te laat komen wegens fileproblemen? U woont toch in Antwerpen, u kan toch ook met de fiets komen?", wierp moderator Stef Wauters Peeters daarop voor de voeten, wat tot enige hilariteit in de studio leidde. "Ik zou ook met de fiets kunnen komen, ja", gaf Peeters daarop snel met een monkellachje aan.

Peeters gaf tijdens het debat nog aan dat hij hoe dan ook in Antwerpen blijft, ook als CD&V een verkiezingsnederlaag lijdt. Een terugkeer naar Puurs zit er niet in. "Antwerpen is een zeer boeiende stad. (...) Er wonen is zeer verrijkend." De vicepremier bevestigde ook dat het voor hem ofwel het burgemeesterschap wordt, ofwel niets. Schepen onder burgemeester Bart De Wever wordt hij dan ook niet.

Herlees hier de hoogtepunten uit het debat: “Zeggen dat armoede geïmporteerd wordt, is de waarheid verkrachten”

rv72 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • René Schoeters

  Waarom de fiets want te voet is het 1000m.

 • Gunnar De Boeck

  Awel kriske doe zoals ik. Ik vertrek om kwart voor 6 om tegen 7u!!!! Al in Etten -Leur te zijn. En trouwens je moetntoch in antwerpen wonen om daar burgemeester te kunnen worden? Hij zou beter azen op de sjerp van “de zaat” da cafe in bornem. Kan hij op tijd komen

 • Willy Slachmuylders

  Kris Peeters. Waar blijven mijn centen ! Huichelaar ! Leugenaar !

 • FRANCIS vanoverschelde

  Ze gaan nog lachen als VB 20% haalt . Natuurlijk allen samen dàn . Groen blauw rood NVA. . Peeters haalt 3% .

 • Francois Herrygers

  Dan kruipt hij maar vanachter op het stoeltje van de fiets van walter van bezien een groene fiets dan moet hij nog niet trappen en laat hij zich rijden !!!!!!!!!