Kris Peeters woont opnieuw in Puurs

Kris Peeters
Photo News Kris Peeters
In 2017 trok Kris Peeters (CD&V) naar Antwerpen in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen. Maar daar woont hij niet langer. De politicus is begin oktober weer verhuisd naar Puurs, zo meldt Knack.

Peeters wilde zich in Antwerpen meten met Bart De Wever (N-VA) en verhuisde vervolgens samen met zijn echtgenote van Puurs naar de ‘koekenstad’. De inzet was ’t Schoon Verdiep.

De verhuis veroorzaakte destijds heel wat ophef. “Passanten”, noemde De Wever hen. “Peeters huurt hier iets. Dat doet hij alleen maar om te kunnen deelnemen aan de gemeenteverkiezingen met als enige bedoeling om mij te koeioneren. Dat appartement in Antwerpen is zijn buitenverblijf. Niet zijn thuis”, meende de voorzitter van N-VA toen.

Maar CD&V kon in Antwerpen bij de gemeenteraadsverkiezingen uiteindelijk geen potten breken, en maakt geen deel uit van de huidige coalitie. Sinds kort zetelt Peeters in het Europees Parlement.

“Ik heb in Antwerpen geen mandaat meer dat mij verplicht er te wonen. Maar ik ben vooral om familiale redenen teruggekeerd naar Puurs,” verklaart Peeters aan Knack.
157 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • stefan leysen

  Dit is de man die er mee voor gezorgd heeft dat de CD&V op apegapen ligt en het ergste is dat ze die dan nog een mooie uitgang naar Europa gegeven hebben. Welke partijstrateeg haalt het in zijn hoofd om oppositie te voeren vanuit de regering waar ze mee aan de teugels zitten? En nu maar proberen om er terug bovenop te geraken met nietszeggende voorzitterskandidaten die eerst bij hun partij in de leer geweest zijn om te weten hoe ze rond de pot te draaien.

 • Jan Van Looveren

  Heeft die ooit wel weg geweest uit Puurs, nu zit hij in Europa en is monddood gemaakt maar zijn salaris loopt wel door en daar gaat het om.

 • Luc Ver Eecke

  Ge ziet allemaal show om poen te pakken en nu naar Europa als afscheid om er nog meer poen te pakken want daar is het net alsof je de jackpot hebt gewonnen .

 • jean pierre brunson

  die tjeevegrijns is hij nog niet verleerd al 3 keer uitgerangeerd maar nu wel met een goed prijskaartje zou ook moeten in de prive als je een C4 krijgt

 • Gustaaf Dombret

  Heeft hij er ooit wel weggeweest? Heb eens een reportage gezien vanuit zijn Antwerpse stekje waarbij ik mij grote vragen stelde. Maar hij dacht van vlug burgemeester daar te worden.