Kris Peeters: "We gaan los over de twintig procent"

Peeters eerder deze week, vlak voor het tv-debat 'Zijn er nog vragen?'.
BELGA Peeters eerder deze week, vlak voor het tv-debat 'Zijn er nog vragen?'.
In Ruisbroek bij Puurs heeft Vlaams minister-president Kris Peeters (CD&V) vanochtend zijn stem uitgebracht. Hij heeft goede hoop voor zijn partij, met een resultaat "los over de twintig procent".

Omstreeks 9 uur kwam het CD&V-boegbeeld aan bij het stemlokaal in Ruisbroek, een deelgemeente van Puurs, waar de minister woonachtig is. Peeters gaat de verkiezing, waarin hij kandidaat is om zichzelf op te volgen, vol vertrouwen tegemoet.

Alles gegeven
"De zon schijnt, iedereen is opgewekt. We gaan los over de twintig procent. Wacht tot vanavond, dan zullen we zien wat de uitslag is", stelde hij. "Ik heb er het volle vertrouwen in. We hebben hard gewerkt. De campagne is verlopen zoals gedacht dat we ze konden doen. Natuurlijk was er wel het spijtige, onverwachte overlijden van Jean-Luc Dehaene, maar iedereen heeft alles gegeven."

Peeters hoopte dat met het goede weer iedereen "een gezonde stem" kan uitbrengen. Deze voormiddag gaat hij traditiegetrouw nog een sportieve activiteit uitoefenen, "waarschijnlijk wat fietsen", aldus de kandidaat voor de Vlaamse CD&V-lijst in Antwerpen, die graag een derde termijn als minister-president wil aanvatten.