Kris Peeters: "Waarom bemoeit Bart De Wever zich eigenlijk met mijn privéleven?"

Photo News
Antwerps CD&V-lijsttrekker en vicepremier Kris Peeters reageert in een interview met Knack op de uithalen en steken onder water van N-VA-voorzitter Bart De Wever. Die verwijst vaak naar Peeters als 'de man uit Puurs' of 'de transmigrant'. Ook over Arco blijft Peeters volharden.

De koude oorlog tussen De Wever en Peeters, die beiden een gooi doen naar de Antwerpse sjerp, bereikt opnieuw een kookpunt. Zo is Peeters ervan overtuigd dat De Wever inspanningen heeft gedaan om een sfeer van aversie tegen hem te creëren. "Ik ben er zeker van dat men daarbij onderschat dat de woorden van een politicus vrij snel worden overgenomen, en sommige mensen hebben dan geen enkele rem meer."

"Wat is de toevoegde waarde van dit debat?", vraagt Peeters zich af. "Waarom bemoeit Bart De Wever zich eigenlijk met mijn privéleven? Ik vraag andere politici toch ook niet naar hun tweede verblijf? En hij mag toch een beetje consequent blijven? Hij noemt de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb zijn lichtende voorbeeld. Maar Aboutaleb is wel van Amsterdam naar Rotterdam verhuisd om burgemeester te worden. De enige zinnige reden die ik kan bedenken waarom De Wever op mij blijft inhakken, is dat hij mijn geloofwaardigheid onderuit wil halen."

Dat De Wever Peeters eerder 'een transmigrant' noemde vindt die laatste schandalig. "Er moeten toch andere manieren zijn om zich in de publieke aandacht te manoeuvreren? Een schitterend idee, een groots project..."

Arco-dossier

In het Arco-dossier blijft Peeters pleiten voor een schadevergoeding voor de coöperanten: "Wie denkt dat ik zal opgeven, kent mij dus niet. Ik blijf er alles aan doen om de Arco-afspraken na te komen." Al erkent hij wel dat het dossier zwaar weegt op CD&V. "Zolang Arco blijft hangen, blijft de negatieve uitstraling voor de CD&V immens." 
270 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Luc Verberght

  NVA is de enigste partij die naar iedereen trapt kijk eens in jullie eigen boezem ,in andere steden kibbelen ze zo niet zoals in Antwerpen en luisteren ze naar mekaar ,dus de macht hebben en willen houden is voor elke partij het belangrijkste dus ook voor NVA die dat zegt niet te claimen. Debatteert eens als volwassenen beste politici van Antwerpen gans Europa volgt dit ook.

 • roger geens

  Weet je ,van welke partij ze ook zijn ,ze gedragen zich als een bende kleine kinderen .Ik kijk naar geen enkel kiesprogramma op tv .Er zijn betere shows .

 • Eric Loyens

  Bij nva zijn er tientallen verhuist om op te kunnen komen ook zuhal in genk???eerst uw iegen rangen nakijken generaar bart en dan speken op de anderen

 • Marc Baeyens

  Peeters : “Waarom bemoeit Bart De Wever zich eigenlijk met mijn privéleven?” --- Omdat hij er zelf voor gekozen heeft om het in A'pen op de straatstenen te gooien.

 • Vincent De Wolf

  @emiel clarijs: inwoners van alle deelgemeenten, dus ook Deurne, kunnen opkomen voor het stadsbestuur. Antwerpen city zélf heeft een districtsraad. Puurs is gewoonweg zelfs geen deelgemeente van Antwerpen dus kan men vanuit hier helemaal niet opkomen voor Antwerpen. Btw. ikzelf ben verre van een nva-fan, zijn in mijn ogen volksveraders. Doch de door jou aangeboden info is pertinent onjuist!