Kris Peeters trekt vanaf vandaag naar Antwerpse kiezer en "wil in het midden van het bed liggen"

BELGA
Kris Peeters, die volgend jaar de CD&V-lijst trekt in Antwerpen, trekt vanaf vandaag actief naar de kiezer. Het is niet de start van de verkiezingscampagne, benadrukt hij in interviews in Gazet van Antwerpen en op Radio 1. "We willen het werk van onze Antwerpse schepenen niet bemoeilijken." Eerder dan van een verkiezingscampagne te spreken, noemt vicepremier en toekomstig lijsttrekker Peeters het "de start van een nieuwe politieke beweging".

De Antwerpse delegatie trekt vanaf vandaag dan ook niet als CD&V naar de kiezer, maar wel onder de noemer 'Thuis in't stad'."We willen in dialoog gaan met de Antwerpenaar, en daarvoor hanteren we verschillende instrumenten", zegt Peeters in 'De Ochtend' op Radio 1. Een van die instrumenten is de inzet van zogenaamde stadsmussen, jongeren die de Antwerpenaar zullen bevragen. Daarnaast organiseert de partij vijf stadsateliers rond een specifiek thema. Het eerste, 'Actief thuis in 't stad', vindt plaats op 17 mei. Tot slot volgt er een 'Ronde van 't Stad'.

Alle informatie die deze initiatieven opleveren, wordt nadien meegenomen naar de echte verkiezingscampagne die volgend jaar start, aldus Peeters. Wat hem betreft, wordt de start daarvan zo lang mogelijk uitgesteld. "We willen er voorrang aan geven dat de huidige coalitie zo lang mogelijk regeert en beslissingen neemt", aldus Peeters. "Zowel in Antwerpen als op het federale niveau hebben we nog mensen die hun werk moeten doen, en wij willen daar niet tussenkomen."

Wel durft Peeters voorzichtig vooruit te blikken. Op de vraag of hij Antwerps burgemeester wil worden: "Ik denk dat elke lijsttrekker de ambitie moet hebben om, als hij de kans krijgt, burgemeester te worden. Als de Antwerpenaar ons de kans geeft, zullen wij dat burgemeesterschap opnemen. Maar ik blijf met twee voeten op de grond, er is nog een lange weg te gaan."

Ik denk dat elke lijsttrekker de ambitie moet hebben om, als hij de kans krijgt, burgemeester te worden

Kris Peeters (CD&V)

"Midden in het bed"

Hoewel nieuwssite Newsmonkey vandaag schrijft dat er al gesprekken zouden zijn met Groen en sp.a, zegt Peeters dat het te vroeg is om over mogelijke coalities te spreken. "Ik zie die mensen (van Groen en sp.a, red.) af en toe", zegt hij daarover op Radio 1. "En ik heb ook met N-VA gesprekken. Daar kan en mag niets uit afgeleid worden, wij hebben met niemand voorakkoorden."

"We gaan deze keer niet in kartel", aldus Peeters. "We hopen dat we volgend jaar met de verkiezingsuitslag midden in het bed liggen. En dan hebben wij de ambitie om het Antwerpse beleid mee vorm te geven."
21 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Marc Vanryckeghem

  Hopelijk lig je vooral NAAST het bed!!!

 • Mondeeke

  Die valt bij mij zeker uit het bed samen met groen en rood

 • jan pootemans

  Nog maar eens weggesmeten geld.

 • Bram De man

  Als de antwerpenaars boven hun stand leven moeten ze dat zeker doen !!!!

 • Ben omar

  Alles is beter dan diene regime die er nu heerst