Kris Peeters trekt Europese lijst CD&V

Photo News
Kris Peeters zal bij de verkiezingen van 26 mei volgend jaar de Europese lijst trekken voor zijn partij CD&V. Dat heeft de Algemene Vergadering van CD&V deze avond beslist. Wie de Oost-Vlaamse Kamerlijst gaat trekken nu Pieter De Crem afhaakt, is nog niet uitgemaakt. 

“Ik ben heel tevreden dat Kris Peeters deze uitdaging wil aangaan. De kiesstrijd voor Europa speelt zich af over heel Vlaanderen. Je hebt dan ook iemand nodig die een breed publiek aanspreekt. Bovendien was Kris als vicepremier de voorbije jaren ook ons aanspreekpunt binnen de EVP. De Europese politiek is hem dus allerminst vreemd”, zegt CD&V-voorzitter Wouter Beke vanavond.

In West-Vlaanderen zal Hendrik Bogaert de Kamerlijst trekken, viceminister-president Hilde Crevits trekt er de Vlaamse lijst. In Limburg wordt CD&V-voorzitter Wouter Beke kopman voor de Kamer, Lode Ceyssens wordt lijsttrekker voor het Vlaams Parlement. Vlaams minister en Limburgs CD&V-kopstuk Jo Vandeurzen kondigde afgelopen weekend aan dat hij na deze legislatuur stopt met de politiek.

In Oost-Vlaanderen is nog geen lijsttrekker voor de Kamer aangeduid, nu Pieter De Crem de nationale politiek vaarwel zegt. Voor het Vlaams Parlement zal Vlaams minister Joke Schauvliege daar de lijst trekken. In Vlaams-Brabant zullen minister Koen Geens (Kamer) en Peter Van Rompuy (Vlaams Parlement) lijsttrekker zijn. In Brussel wordt staatssecretaris Bianca Debaets lijsttrekker voor het Brussels Parlement.

In 2014 werd de Europese lijst nog getrokken door Marianne Thyssen, maar ook zij stopt volgend jaar met de actieve politiek. Kris Peeters trok in 2014 als Vlaams minister-president de Vlaamse lijst in Antwerpen. Wie dat nu wordt, is nog niet uitgemaakt. Ook de Antwerpse lijsttrekker voor de Kamer ligt nog niet vast.
267 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • ERIK CLAESSENS

  Van Ackere 330.00/jaar, E. Van Rompuy 136.000 uittredingsvergoeding, Peeters een Europese megawedde. Het spaargeld van de kleine Arco-coöperanten is in rook opgegaan. Poen, poen, poen. Onvoorstelbaar dat men op deze poenpakpartij blijft stemmen!

 • GERARD DE PELECIJN

  Eerst onze zakken leegplunderen en dan met volle zakken verhuizen!

 • Gilbert Vermeersch

  Conny Van den Bosch, geweldige reactie.. Super.

 • joannes Roderigas

  en daar kan hij ook zijn been pakken, wie gelooft die nog? Marco zijn we nog steeds niet vergeten.

 • Paul Philippaerts

  Gaat Peeters nu in Straatsburg wonen. Zal toch wel een uitredingsvergoeding krijgen, zeker als je zo dikwijls moet verhuizen voor je werk.