Kris Peeters trapt campagne af... en zet De Wever op zijn plaats

Verkiezingen18

De kandidaten van CD&V Antwerpen zijn vandaag aan hun campagne begonnen. Lijsttrekker van de stadslijst Kris Peeters roept op om tijdens de kiesstrijd respect te tonen voor iedereen. Hij hoopt dat de debatten kunnen gaan over inhoud en niet over persoonlijke aanvallen.

De kiesstrijd in Antwerpen wordt soms bits gevoerd op sociale media, waarbij regelmatig op de man gespeeld wordt. Peeters hoopt dat dit anders kan. "Ik heb de laatste dagen veel gezien en gehoord en vind echt dat we elkaar niet persoonlijk moeten proberen te tackelen", zegt hij. "Praat liever over de uitdagingen waar de stad voor staat in plaats van te roddelen over politieke tegenstrevers. Er moet respect zijn voor iedereen." 

Kandidaat-burgemeester Kris Peeters (CD&V) met de Antwerpse burgemeester Bart De Wever (N-VA) op de Grote Markt in Antwerpen (Archiefbeeld).
Joost De Bock Kandidaat-burgemeester Kris Peeters (CD&V) met de Antwerpse burgemeester Bart De Wever (N-VA) op de Grote Markt in Antwerpen (Archiefbeeld).

"AA-bestuur versus gewapend bestuur"

Peeters pleit voor een AA-bestuur, in tegenstelling tot het 'gewapend bestuur' waar anderen voor pleiten. "Alert en attent bestuur, dat willen wij", zegt hij. "Veiligheid is het belangrijkste thema, de wijkagent moet weer een centrale figuur en aanspreekpunt worden in sommige wijken. Ook moeten er verbindende initiatieven komen, zodat spanningen meteen aangepakt worden door communicatie en door mensen te betrekken."

"Wijken aan hun lot overgelaten"

Peeters meent dat sommige wijken door de overheid aan hun lot worden overgelaten. "De overheid trekt zich terug waardoor anderen er de plak zwaaien. De inwoners voelen zich achtergelaten. Hier moeten we ingrijpen waar mogelijk en tonen dat we de bereikbaarheid van politie terug kunnen opkrikken." 

War on drugs

Ook wil hij dat de 'war on drugs' op federaal niveau wordt aangepakt. "Als we alleen oplossingen zoeken voor Antwerpen, dan verplaatst het probleem zich gewoon naar andere steden", zegt hij. "We moeten een StroomOpwaarts Plan opstellen zodat we de internationale bendes kunnen treffen. Dit vergt een globale aanpak."

Modder gooien

Volgens Peeters biedt CD&V oplossingen voor bepaalde problemen, iets wat andere partijen soms vergeten doordat ze te druk bezig zijn met modder naar elkaar gooien. "De kaarten worden door de Antwerpenaars geschud, dus we zien na 14 oktober wel waar we staan", zegt hij. "Ik hoop dat dan mogelijk is om met anderen rond de tafel te gaan zitten en professioneel te blijven. We moeten kijken naar de inhoud. Maar door sommige uitspraken die recent werden gedaan en die echt niet door de beugel kunnen, is het vertrouwen wel ver zoek."
108 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Cassius Roy

  En zijn er hier precies veel die niet weten dat het om gemeenteraadsverkiezingen gaat. Weet niet wat de schuldenput daar mee te maken heeft...

 • Cassius Roy

  Als je daar op stemt op Peeters dan zijn we nog nie aan de nieuw patatjes. Maar echt eh... moet eens alles optellen wat die uitgestoken hebben in laatste zes maand van schandalen. Laat staan de laatste jaaaaaren . En alles waar we nog niet van weten.. Ewel ge doet uzelf iets aan denk ik... nu tzijn al dezelfde hoor maar dit is het topje

 • Werner Van den brouck

  zwijgen cdnv , boeken dicht doen voor eens en altijd . . .

 • Eugeen Van Aerschot

  Blijkt dat een van de kandidaten op Peeters zijn lijst een heroine dealer is. Chapeau.

 • bob jansens

  Volgens de laatste opiniepeiling haalt CD&V in Antwerpen amper 2%, maw ze halen ofwel net 1 zetel ofwel net geen...