Kris Peeters: "Premierschap is geen promotie"

BELGA
Vlaams minister-president Kris Peeters (CD&V) gaat resoluut voor een verdere uitbouw van Vlaanderen. "Het premierschap is geen promotie, minister-president is wat mij betreft een heel uitdagende job", klinkt het in een interview in De Morgen.

De speculaties over een overstap naar de N-VA drukt Peeters de kop in:

"Ik lees dat soms ook, maar dat zal niet gebeuren. Ik geloof in het verhaal van CD&V. En ik heb altijd heel weinig respect gehad voor overlopers. Het merendeel doet dat uit carrièreoverwegingen. Dat vind ik echt heel triest. Van partij veranderen voor je persoonlijke carrière, hoe laag kan je vallen? Goed, een mens kan van gedachte veranderen, er bestaat zoiets als voortschrijdend inzicht. Daar heb ik respect voor en ik hoop dat ik dat zelf ook heb, maar ik zie mezelf niet van partij veranderen omdat ik andere inzichten krijg. Dan zou ik eerder uit de politiek stappen dan naar een andere partij", aldus Peeters, die ervan uitgaat dat hij straks opnieuw minister-president wordt.

Peeters ontkent ook dat er binnen de CD&V een lijn-Peeters en een lijn-Vanackere bestaat, laat staan verschillende clans. "Het is toch niet verwonderlijk dat ik als minister-president soms iets zeg over het federale, maar daarom moet daar toch geen tegenstelling met Vanackere in gezien worden?"