Kris Peeters ‘not amused’ met kritiek van Pieter De Crem op partijkoers

BELGA
Europees parlementslid Kris Peeters (CD&V) betreurt dat partijgenoot Pieter De Crem openlijk de koers van CD&V op de korrel heeft genomen. Volgens Peeters is een interne werkgroep volop bezig met de evaluatie van de tegenvallende verkiezingsuitslag voor CD&V. Die werkgroep komt in september met een rapport. Tot die tijd zouden partijgenoten best "discreet" zijn, aldus Peeters in ‘De Ochtend’ op Radio 1.

CD&V-kopstuk Pieter De Crem toonde zich het afgelopen weekend in de VTM-studio niet mals voor zijn eigen partij. Volgens hem moeten de christendemocraten het over een andere boeg gooien. Hij is bijvoorbeeld van oordeel dat "de band met de standenorganisaties resoluut doorgeknipt moet worden." De partij moet volgens De Crem ook een andere richting uit, want ze gaat volgens hem te veel mee in een "softgroene koers".

Partijgenoot Kris Peeters was duidelijk ‘not amused’ met de kritiek van De Crem. "Ik ga daar inhoudelijk niet op reageren. Maar als we afspreken dat 12 mensen een evaluatie zullen doorvoeren en dat die dingen in het partijbestuur en de algemene vergadering zullen worden besproken, dan moet er discretie zijn en moeten we niet het gras voor de voeten van die 12 mensen wegmaaien", aldus Peeters.

De interne CD&V-werkgroep zou in september met een rapport komen. Tot die tijd zouden partijgenoten best discreet blijven, meent Peeters.
221 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • vanaeken jokke

  Cd&v heeft de slechte verkiezingsuitslag voor 50 % aan u te danken minister van stilstand.De afbraak politiek die gij voerde omdat ge zelf geen alternatieven wist te bedenken.En alles wat andere partijen wilde veranderen maar blokkeren en tegenwerken.Dat was uw bijdrage aan deze regering.Uw trofee koste 100 miljoen euro de befaamde beurstaks minister no body beuling specialist.De man die de gedupeerde Arco klanten ging uit betalen een dikke leugenaar.

 • Roger Geens

  Peeters heeft gelijk ,de toekomst zal uitwijzen dat rechts zijn beste tijd heeft gehad .In Frankrijk zijn de linkse partijen bijna opgelost in lucht ,doch de vakbonden en andere van dat soort organisaties heeft hun macht overgenomen .

 • walter verkest

  De twee beste polletiekers kunnen het niet vinden met elkaar ! man man man die twee stellen nog geen halve bekwame polletieker samen ! CD&V is een gewoon poenpakker partij ge worden !! wat trouwens geld voor 99 % van die gasten .

 • ingrid grieten

  Beke, Geens en Peeters zelf bepaalde de partijkoers voor de verkiezingen en niet De Crem. Als Peeters nu ook nog eens 12 mensen nodig heeft die een evaluatie moeten doorvoeren om aan te tonen dat deze top wel heel heel heel ver van de samenleving afstaat dan is dit enkel heel heel heel droevig.

 • Dirk Van Den Bossche

  De Crem heeft volkomen gelijk. De tegenvallende verkiezingsuitslag heeft CD&V enkel aan zichzelf te danken.Overal zelf kritiek opgeven , maar eigen dommigheden verbergen.