Kris Peeters in open brief: "Als ik verantwoordelijkheid opneem in Antwerpen, zal ik regering verlaten"

Photo News
Kris Peeters (CD&V) stopt als vicepremier wanneer hij burgemeester wordt. Dat schrijft hij in een open brief aan de Antwerpenaar, zo meldt VRT NWS. "Een wereldstad bestuur je niet half-time", luidt het.

De CD&V-lijsttrekker had al eerder laten uitschijnen dat hij aast op de sjerp van burgemeester en dat het alles of niets wordt. Maar in de open brief gaat hij verder. "Als ik verantwoordelijkheid opneem in het beleid van deze stad, zal ik al mijn andere functies neerleggen", schrijft hij.

De open brief van Kris Peeters
VRT NWS De open brief van Kris Peeters

Dit betekent dat de CD&V'er ook in het geval dat hij geen burgemeester wordt van Antwerpen maar wel bijvoorbeeld schepen, zal stoppen als vicepremier en minister van Werk, Economie en Consumentenzaken.

"Een wereldstad bestuur je niet half-time", stelt Peeters in de brief. "Daar steek je al je tijd in. Alleen zo kunnen we onze ambities waarmaken." Hiermee geeft de politicus ook een sneer naar tegenstander Bart De Wever die het burgemeesterschap combineert met zijn functie als partijvoorzitter bij N-VA en een zitje in het federaal parlement.
159 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Marc Baeyens

  Met de toekomstige linkse SAMEN-coalitie van Groen/sp.a/PvdA/cD&v is A'pen op termijn een vogel voor de kat. Peeters heeft gisteren nog herhaald dat de stad van iedereen is en er niemand zal worden geweerd. / Mocht De Wever niet herkozen worden dan verdient de stad trouwens niet beter.

 • rudy poelmans

  Van Vlaanderen verhuist naar federaal, en nu burgemeesterke spelen. Overal jagen ze die dief weg. En liegen als de beste.

 • Alfons Hendrickx

  dan is hij van Arco vanaf!!

 • Elle Devee

  Een mens zou bijna hopen dat hij burgemeester wordt. Maar dat willen we de Antwerpse kiezers niet aandoen.

 • Alfons Hendrickx

  leve belgië Peeters weg uit Brussel!!