Kris Peeters daagt Ryanair voor rechtbank voor geannuleerde vluchten

epa
Minister van consumentenzaken Kris Peeters daagt de Ierse luchtvaartmaatschappij Ryanair voor de rechter. Die annuleerde de voorbije weken tal van vluchten en plant dat ook de komende maanden te doen.

De minister dient een vordering tot staking in bij de rechtbank van koophandel. Volgens hem heeft Ryanair zich schuldig gemaakt aan een gebrek aan professionele toewijding. De maatschappij heeft naar Nederlands- en Franstalige klanten gecommuniceerd in het Engels en onvoldoende info verstrekt over de rechten van passagiers bij annulaties.

Een vordering tot staking houdt in dat de rechter dwangsommen kan opleggen als het bedrijf zich opnieuw schuldig maakt aan dezelfde praktijken. Peeters hoopt dat Ryanair zich ook tegenover de klanten die de afgelopen weken werden benadeeld in regel zal stellen.
56 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • rik lagrou

  hebben de mensen daarmee hun schade vergoed NEE zou beter voor alle gedupeerden te vergoeden eisen!!

 • Patrick Van Bogaert

  Groot gelijk Kris Peeters .Ryanair moet zich héél diep schamen om zo met hun klanten om te gaan.

 • Jan D

  Weeze heeft 2 miljoen passagiers per jaar van Ryanair. Die nemen er met plezier nog wat bij als Ryanair vertrekt uit België. En het is maar 120 kilometer vanuit centraal Limburg. Zelfde afstand als Charleroi, maar geen stakingen of andere al dan niet vakbond gerelateerde toestanden.

 • eric debanne

  Peeters kreeg geen gratis vlucht mss ? En Arco dan zou je dit niet beter voor de rechtbank brengen ??? Hypocriete politieker

 • walter verkest

  Nu doet de baas van Ryanair in zijn broek ! want onze topnar van Belgie gaat een proces aanspannen tegen Ryanair . Mr peeters u denkt werkelijk nog dat de mensen u mooi praterij niet door hebben ! voorbeelden genoeg van hoe u deze zaken aanpakt " opel ford renault enzv " dus man stop met ons geld te verkwanselen .