Kris Hoflack en Nicholas Lataire verlaten VTM Nieuws

An Goovaerts tijdelijk hoofdredacteur VTM Nieuws

Kris Hoflack verlaat Medialaan.
BELGA Kris Hoflack verlaat Medialaan.
Nicholas Lataire, hoofdredacteur van VTM Nieuws, en Kris Hoflack, directeur Nieuws, verlaten Medialaan, het moederbedrijf van tv-zender VTM. An Goovaerts, die nu hoofdredacteur is van de krant De Morgen, is vanaf vandaag tijdelijk hoofdredacteur van VTM Nieuws. Dat deelt Medialaan mee. 

Eerder op de dag raakte bekend dat dertien VTM-journalisten de directie van Medialaan een scherpe mail hadden gestuurd waarin ze de gang van zaken bij VTM Nieuws aanklaagden. Onder meer de onderwerpkeuze, met te weinig aandacht voor politiek en buitenland, werd daarin bekritiseerd. Ook de relatie met de politieke wereld zou verslechteren. "Weinig geruststellend met twee belangrijke verkiezingen op komst", klonk het.

Volgens Erwin Deckers en Dirk Lodewyckx, CEO's ad interim, is er de voorbije jaren hard gewerkt om VTM Nieuws opnieuw op de kaart te zetten, en mag een achterhoedegevecht op de redactie daar geen schade aan toebrengen. "We hebben daarom gisteren en vandaag de tijd genomen om heel veel mensen van de redactie te spreken en zijn tot de conclusie gekomen dat het essentieel is om de rust op redactie te herstellen", klinkt het in een persbericht. "We zijn ervan overtuigd dat door een nieuwe aansturing de sereniteit op de redactie kan terugkeren waardoor iedereen weer kan doen waar hij of zij goed in is, namelijk een relevant en ijzersterk VTM Nieuws maken. Daarom stellen we vanaf nu An Goovaerts aan als tijdelijk hoofdredacteur."

Kris Hoflack neemt zelf het initiatief om afscheid te nemen van de nieuwsdienst. En ook Nicholas Lataire verlaat dus Medialaan. Hoflack werkte zes jaar voor VTM Nieuws, eerst als algemeen hoofdredacteur, sinds dit voorjaar als directeur Nieuws. Lataire werkte sinds 2010 voor VTM Nieuws als hoofdredacteur. In het persbericht loven Deckers en Lodewyckx hun resultaten van de voorbije jaren.

Trots

"Kwaliteitsvolle journalistiek bedrijven, is nooit af, maar vandaag zit mijn werk bij Medialaan zit erop", zegt Hoflack. "De houdbaarheidsdatum van een hoofdredacteur of een directeur Nieuws is sowieso beperkt en ik wil ook niet blijven zitten wetende dat dit verdeeldheid veroorzaakt. Ik heb - met ontzettend veel hulp en het talent van vele uitstekende journalisten - VTM Nieuws en aanverwante programma's weer op de kaart gezet en in alle onbescheidenheid denk ik dat we daar trots mogen op zijn. Ik heb nooit met een meer getalenteerde generatie journalisten mogen werken en ik ben hen daar zeer dankbaar voor."

Ook Lataire toont zich trots op VTM Nieuws zoals het er nu staat en op de ploeg die dat heeft gerealiseerd. "Ik ga nu rustig de tijd nemen om te zien wat de toekomst brengt."
24 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Katja Schraudy

  Als er iets is bijvoorbeeld overstroming of zo doen ze te moeite nog niet om langs de komen filmen van mij mag VTM volledig vertrekken op geruimd staat netjes geeft mij maar ATV.

 • Willy Slachmuylders

  Spreekt met Nederland man ??!! Als je moest weten hoeveel Vlamingen alleen al naar het nieuws zien van Nederland !! Man Man toch !! Het nieuws van VTM enVRT is ondermaats !!

 • Willy Slachmuylders

  Hi hi ha ha. Juist voor de verkiezingen en affaire Dries van Langenhove. Aardig geval dan toch VRT en VTM rot zenders !!

 • Tiziana Troukens

  Waarom moet er iemand naar de plaats van het nieuws? Omdat een kritische journalist dit altijd wil verifiëren en een verslag NOOIT neutraal is, want altijd door iemand overgebracht? Dat is dezelfde vraag als waarom we politici verkiezen: omdat niet élk van onze 11 miljoen inwoners de feiten ter plekke kan gaan verifiëren...

 • Gerhard VAN NIEUWENHOVE

  Gedaan nu met de zwever en zijn aanhang op het vtm nieuws ! Inderdaad dat nieuws daar ging achteruit in een stroomversnelling .. Wie stuurt deze bende aan ? Dat zou ik eens willen weten , u niet ?