Krijgt Antwerpen straks een nieuw megabordeel?

Thinkstock
De bekende Antwerpse discotheek Café d'Anvers heeft enkele slechte jaren achter de rug, en daarom is de eigenaar op zoek naar een andere invulling. Volgens de Gazet van Antwerpen overweegt hij een megabordeel met 61 prostituees en heeft hij daarvoor een vergunning ingediend bij de stad.

Volgens de krant heeft Pim De Rhoodes, de eigenaar van Café d'Anvers, eind vorig jaar een stedenbouwkundige aanvraag ingediend voor een bordeelcomplex met maar liefst 61 prostituees. Dat zijn tien kamers meer dan het huidige 'megabordeel' in Antwerpen, Villa Tinto. De twee gebouwen liggen overigens naast elkaar.

"We hebben enkele jaren minder goed gedraaid", aldus De Rhoodes. "Bovendien krijgen we elke vijf jaar de reguliere keuring over de vloer, die onze vergunning opnieuw moet goedkeuren. Ik besloot daarom verder na te denken over wat ik met het pand wil doen in de toekomst, want je kan elk moment pech hebben."

De plannen zijn volgens De Rhoodes echter nog niet in kannen en kruiken. Allereerst moet hij nog toestemming krijgen van stad Antwerpen, wat nog zes maanden kan duren. En daarnaast gaan de zaken van Café d'Anvers de laatste tijd weer een stuk beter. "Het is niet de bedoeling dat ik meteen de deuren ga sluiten indien de aanvraag wordt goedgekeurd. Het is puur als alternatief voor de toekomst. We willen zeker nog enkele jaren op dit elan verdergaan."
45 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Ronny Geens

  Mag ik je eraan herinneren dat prostitutie (zoals dat heet) al eeuwen bestaat en de dames die zich hiervoor geroepen voelen wat meer respect verdienen. Mede door dergelijke initiatieven kan de veiligheid van deze dames eindelijk ook gegarandeerd worden. Ik hoop echter wel dat de politie deze zaak mee in de gaten houd zoals ze nu al doen in het schipperskwartier zodat de essentie behouden blijft. Ronny

 • Conny Van den Bosch

  Hugo, dat oneerbare gedrag bestaat al sinds de mens het levenslicht zag en zal hopelijk nog heel lang mogen bestaan. Gelukkig zijn er vrouwen die dit beroep vrijwillig uitoefenen want anders zouden er veel gefrustreerde mannetjes op straat rondlopen en vrouwen verkrachten.

 • Jos driesen

  Oneerbaar gedrag?? Ik denk dat jullie heel blij mogen zijn dat dat beroep bestaat. Anders de verkrachting en aanrandingscijfers nogal in de hoogte schieten!!

 • jan latour

  hoeren zijn belangrijker voor de samenleving dan politiekers

 • ronny cuypers

  Wat is er oneerbaar aan twee volwassen mensen die seks hebben met onderlinge toestemming?