Kredietoplichters slaan toe op sociale media

ANP
De economische inspectie kreeg vorig jaar 467 klachten over financiële wanpraktijken. Dat is zowat evenveel als in het recordjaar 2013. De FOD Economie waarschuwt expliciet voor buitenlandse oplichters die via het internet goedkoop krediet aanbieden. Dat bericht De Standaard vandaag.

Het blijft klachten regenen over financiële wantoestanden bij de economische inspectie. Liefst 467 consumenten, advocaten of erkende organisaties dienden in 2014 een klacht in bij de financiële cel van de Economische Inspectie omdat ze vorig jaar het slachtoffer werden van financiële wanpraktijken. Dat is slechts een zucht minder dan de 469 van het recordjaar 2013.

De economische inspectie waarschuwt expliciet voor buitenlandse kredietgevers, en dan vooral internetpiraten, die hun slachtoffers via sociale media en e-mail benaderen om een goedkoop krediet af te sluiten. Het aantal klachten over erkende kredietinstellingen blijft intussen gestaag dalen. Slechts één op de tien klachten gaat nog over een van de vier grootbanken.