Krakers nog niet weg uit Brussels Hotel Astrid ondanks ontruimingsbevel

BELGA
De zowat negentig krakers van het collectief La Voix des Sans-Papiers verblijven nog steeds in het leegstaande Brusselse Hotel Astrid, dat ondanks een bevel om het gebouw vandaag te verlaten. De opeising van gebouw die de Stad Brussel met erfpachter Borealis Hotel Group overeenkwam, loopt af op 1 november, maar er wordt voorlopig geen verdere actie ondernomen.

De sans-papiers bezetten het hotel sinds midden september en hadden eigenlijk al op 25 september het gebouw moeten verlaten. Dat ontruimingsbevel werd uiteindelijk niet uitgevoerd vanwege een te kleine politieaanwezigheid. De Stad Brussel bekwam vervolgens een opeising tot gebouw waardoor de sans-papiers tot 1 november in het hotel konden blijven. Toch zijn er woensdag nog steeds een negentigtal krakers aanwezig in het Hotel Astrid en wordt zij voorlopig niet aangemaand om te vertrekken.

"We hopen dat de ontruiming zo goed mogelijk verloopt, conform de afspraken en in het belang van iedereen", klinkt het bij de woordvoerster van burgemeester Close. Bij de politie van de Stad Brussel vernam Belga dat er geen weet is van ontruimingsacties. Het collectief La Voix des Sans-Papiers laat weten dat het een beroep heeft aangetekend tegen de ontruiming en tegen morgen op een besluit hoopt. "Als de politie langskomt zullen we vrijwillig het hotel verlaten", vertelt Modou, lid van het collectief. "We zijn hier met vrouwen, kinderen en oudere mensen en dus willen we het risico niet lopen op een confrontatie met de politie."
31 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Eddy van Dorst

  Waarom zouden ze toch niet voor het gerecht of de pamper regering

 • André Van Laethem

  Je zou voor veel minder racist worden. Ze zijn hier met vrouwen, met kinderen , met ouderen . En wie gaat deze onderhouden ? ouderen gaan geen zak meer bijbrengen aan de sociale zekerheid. ik ga er ook beginnen van profiteren, is de enige manier om het ons niet meer aan te trekken . Net hetzelfde doen.

 • Ben Strubbe

  Manu militari het land uit. Ik begrijp niet dat zulke zaken maar blijven aanslepen. Het zijn illegalen die hier niet thuishoren. Hoe zijn die hier geraakt ?

 • Conny Van den Bosch

  En de Belgische daklozen slapen in een kartonnen doos ergens onder een brug. Ze hebben niks, vragen niks, en niemand ziet hun liggen. En de illegalen slapen in gekraakte panden, eisen van alles en nog wat en worden daarbij gesteund door louche organisaties betaald met ons belastinggeld. Eigen Volk eerst? Niet in dit land.

 • dany Dany Herman

  Hopelijk kraken de burgers deze regeringspartijen met incluis de "volkspartij" die niets van het volk moet hebben die minder dan 1 miljoen rijk zijn