Koud maar helder het weekend in

ANP
Deze middag trekken de sneeuwbuitjes naar Frankrijk weg en vanaf de Nederlandse grens verschijnen er stilaan meer opklaringen. Tegen het weekend steekt de noordoostenwind de kop op met een lage gevoelstemperatuur tot gevolg.

De noordoostenwind waait vandaag matig, aan zee vrij krachtig. De maxima schommelen tussen -5 graden op de hoogste toppen van de Ardennen; 1 graad in het binnenland en 3 graden vlak aan zee. Donderdagavond en 's nachts blijft het droog met opklaringen en wolkenvelden. Het kwik daalt tot -1 graad aan zee en tot -8 graden boven de sneeuwlaag van de Ardennen.

Morgen is het droog met wolkenvelden afgewisseld door zon. Er staat een matige tot vrij krachtige, aan de kust enige tijd een krachtige zeer koud aanvoelende noordoostenwind. In Hoog België wordt het maximaal -4 graden, elders 2 graden. Door de sterke noordooster ligt de gevoelstemperatuur een stuk lager. Minima in de nacht van vrijdag op zaterdag tussen -2 graden aan de kust en -10 graden in de Ardennen.

Zaterdag is het droog met zonnige perioden bij zowat 3 graden. Zondag en maandag domineren wolkenvelden het weerbeeld en tijdelijk is er kans op wat lichte regen. Het wordt dan zowat 6 graden. Van dinsdag tot en met vrijdag is het rustig en overwegend droog bij een middagtemperatuur rond 7 graden.