Kortste kraak ooit: zeventien Roma kraken woning en vertrekken acht uur later

Wannes Nimmegeers
In Gent hebben 17 Roma een woning aan de Coupure Rechts gekraakt. Dat gebeurde vanmorgen vroeg. De buren hadden al snel door dat er iets niet klopte in nummer 78, want een week of drie geleden was de huurder daar vertrokken. Plots was er lawaai. Bleek dat een groep Roma het glas uit de voordeur had geslagen, waarna ze het slot forceerden en de woning - die piekfijn in orde staat - binnendrongen.

Blijkbaar hadden de Roma eerst geprobeerd om nummer 76 te kraken, een woning die al langer leeg staat en waar verbouwd wordt, maar daar raakten ze niet binnen.

De Gentse politie kwam ter plaatse en vroeg de Roma vriendelijk om vrijwillig het pand te verlaten. Dat weigerden ze categoriek. Ook de eigenares van het pand kwam ter plaatse, maar kreeg te horen dat de politie machteloos stond en dat ze best een procedure tot uithuiszetting opstartte.

Vreemd genoeg vertrokken de Roma enkele uren later dan toch vrijwillig. Om 16.30 bleek de woning helemaal verlaten te zijn.

Wannes Nimmegeers97 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Eduard wynants

  Waarschijnlijk hebben ze het gekraakt om te kunnen opkuisen,.

 • paul van de velde

  Ik ga in Gent wonen, geen huur betalen, licht, elektriciteit gratis. Ook eens langs het OCMW gaan en daar wat centjes ontvangen. En laat de boeren maar dorsen.....

 • Ludo Adriaensens

  Ik zeg niet dat het hier het geval is maar iedereen wijst direct met het vingertje naar de krakers, niemand naar de huisjesmelkers die woningen maanden- en jarenlang laten leegstaan en verkrotten terwijl ik weet niet hoeveel mensen met een tijdelijke woonst zouden kunnen geholpen worden. Het draait gewoon om geld, en om sukkelaars die op het juiste ogenblik en op de juiste plaats als "schurken" kunnen gebrandmerkt worden omdat ze iets doen wat eigenlijk heel begrijpelijk is.

 • jef vermeulen

  In samenwerking met verzekeringsmaatschappijen om inbraken als kraken te catalogeren. Dan hoeven zij schade niet meer te vergoeden.

 • lieve vanderstraeten

  en wie betaald de kosten, mogen die zomaar vertrekken en schade aanbrengen, wij gewone vlaming moest dat is doen, waarom werden die niet opgepakt?