Kort geding van Westmalle tegen Dewinter is uitgesteld

kos
Het kort geding dat de abdij en brouwerij van het trappistenbier Westmalle heeft aangespannen tegen Filip Dewinter van Vlaams Belang is vrijdag uitgesteld naar 9 mei. De zaak ten gronde wordt immers al op 6 mei behandeld en de kortgedingrechter vond het wijselijk om die te laten voorgaan.

De abdij van Westmalle verkreeg afgelopen dinsdag via een eenzijdig verzoekschrift dat Filip Dewinter de verspreiding van zijn verkiezingskaartjes met het opschrift "Westmal of halal?" moet stopzetten. De abdij wil niet aan een politieke partij gekoppeld worden.

Door de procedure van het eenzijdige verzoekschrift had Dewinter niet de kans gekregen om zich te verdedigen. Hij hoopte dat vrijdag te kunnen doen, maar de kortgedingrechter vond het logischer om de zaak uit te stellen, aangezien ze dinsdag al ten gronde behandeld wordt. De kortgedingrechter kan ook enkel voorlopige maatregelen opleggen in tegenstelling tot de rechter ten gronde.

Vlaamsche Leeuw
Het verbod op de campagne blijft dus vooralsnog van kracht, tot groot ongenoegen van Filip Dewinter. Hij liet al verstaan dat hij nu campagne zal voeren met de slogan "Stem een Vlaamse Leeuw in de Kamer" met een trippelbier "Vlaamsche Leeuw" in de hand.