Korpschef stuurt orders bij: "Stop met jagen op transmigranten"

Enkele transmigranten worden weggeleid door de politie (archiefbeeld).
Mathias Mariën Enkele transmigranten worden weggeleid door de politie (archiefbeeld).
De lokale politie van Kruibeke jaagt heel bewust niet langer actief op transmigranten. "Waarom zouden we ook?", vraagt korpschef Wim Pieteraerens. "De Dienst Vreemdelingenzaken laat ze toch bijna allemaal onmiddellijk weer vrij." Volgens hem konden zijn patrouilles door 'al dat nutteloze werk' de basiszorg niet meer garanderen. "Nu zijn we er weer voor de burgers."

Dweilen met de kraan open. Zo noemde Nicholas Paelinck van de politiezone Westkust vorige week nog de problematiek met de transmigranten die via ons land proberen het Verenigd Koninkrijk te bereiken. "Hij heeft dat perfect verwoord", zegt Wim Pieteraerens, korpschef van Kruibeke-Temse. De man weet waarover hij spreekt. Het parkeerterrein van 'zijn' Kruibeke langs de E17 is het eerste na Antwerpen waar vrachtwagens een eind richting kust en Noord-Frankrijk rijden. Korpschef Pieteraerens schat dat Kruibeke daardoor nu al zeker anderhalf jaar een migratiedraaischijf is. De transmigranten komen met het openbaar vervoer vanuit het Brusselse Maximiliaanpark via Antwerpen, slenteren door de straten van Kruibeke om uiteindelijk op de parking stiekem in een vrachtwagen proberen te geraken.

Douchen

Je hebt 26% van dit artikel gelezen




239 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Marc Statham

  Groot gelijk.

 • Liliane Vervliet

  Dit is toegeven dat deze toestanden niet meer te beheersen zijn.Dank EU met de open grenzen .

 • medard albrechts

  stem groen en spa, op korte tijd ziet heel belgie zwart van het volk, hoe meer zielen hoe meer vreugde, en allemaal meeprofiteren van het OCMW, maar dat is niks wij de witte sponsoren met plezier., allee de meeste van ons toch als ik het zo afhoor

 • josep duhamel

  stop met jagen op transmigranten, ga terug automobilisten flisten en parkeerbonnen uitschrijven dixti de groene burgemeester

 • erik jagers

  “De Dienst Vreemdelingenzaken laat ze toch bijna allemaal onmiddellijk weer vrij.” En wie is er verantwoordelijk voor die dienst? Juist: publiekslieveling Francken! Wat heeft die wel al gepresteerd? Massaal opvangplaatsen voor 'vluchtelingen' tegenover geen capaciteit voor een terugkeerbeleid. Meer dan 6000 transmigranten opgepakt door politie, amper 490 opgesloten en nog minder uitgewezen.