Koppel vraagt 100.000 euro schadevergoeding aan 'slechtste buurvrouw van het land'

Dove vrouw valt dag en nacht jong gezin lastig

De dove vrouw (63) verlaat het justitiepaleis van Hasselt.
Birger Vandael De dove vrouw (63) verlaat het justitiepaleis van Hasselt.
Een Lommelse vrouw (63) doet een gooi naar de bedenkelijke titel ‘slechtste buur van het land’. Deze voormiddag moest ze verschijnen voor de correctionele rechtbank van Hasselt omwille van jarenlange belaging van haar buren. Die hielden echter alles nauwgezet bij en vragen nu een gepeperde schadevergoeding van bijna 100.000 euro.

De dove vrouw woont in de Vennenstraat en kreeg in 2012 een jong koppel met twee kindjes van 2 en 4 jaar oud als buren. Het was het begin van de doffe ellende waarbij de vrouw jarenlang bijna dagelijks haar buren lastigviel. 

"Vloeken, beledigen en obscene gebaren vormden nog maar het begin van de feiten. De vrouw vond het nodig om ’s nachts veelvuldig een metalen poort hard dicht te slaan en dat ontelbare nachten na elkaar. Ze ging zelfs tot aan de schoolpoort van de kinderen waar ze met opgestoken middelvinger verschijnt en voerde voortdurend hevige discussies over de haag”, klonk het bij de advocaat van de burgerlijke partij. 

Omwille van een opgebouwd slaaptekort van maar liefst 433 uren, werd de schadevergoeding gevorderd. Volgens het koppel gaat het zonder twijfel om de slechtste buurvrouw van het land. "Ook onze voorgangers werden door haar verjaagd, maar wij gaan niet plooien."

De feiten werden bevestigd door het Openbaar Ministerie dat benadrukte dat dergelijke pesterijen door de hoeveelheid en duur zeer serieus genomen moeten worden. Het vordert een celstraf van vijftien maanden voor beklaagde en staat open voor probatievoorwaarden. Het vonnis volgt op 15 mei.
10 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Lilianne Van Neylen

  Mensen moeten steeds meer op mekaar leven. Er zouden best serieuze sancties op dit pestgedrag komen te staan of onze samenleving blijft niet leefbaar.

 • Andy Verachtert

  Schadevergoeding is een tikkeltje heel veel overdreven hoog. Bijna Amerikaanse bedragen.

 • Mario Adams

  Ik denk dat mijn buren dan toch in aanmerking komen voor slechtste 'buurkoppel' van België. Heb hier geen minuut rust. Noch tijdens de dag, noch tijdens de nacht. Zoals hieronder reeds gezegd: ik kan zelfs niet rustig in de tuin zitten, want muziek staat steeds keihard te spelen bij de buren.

 • marie-christine coussement

  haha,zal zijn van trek je plan,hier alles gedaan ,was goed en ok ,1jaar later en veel advokaatkosten later,weer precies dezelfde situatie

 • Michel Mahy

  Ik kan me het levendig voorstellen, wij hebben in Picardie ook zo'n buren gehad die mijn echtgenote en kinderen terroriseerden.Ik heb toen een alarminstallatie laten installeren met paniekknop om rechtsstreeks met de politie vebonden te worden. Pas na een klacht bij de Gendarmerie te hebben ingediend wanneer ze gedreigd hadden ons huis in de fik te zetten, is het wat kalmer geworden. Wat waren we blij als we moesten verhuizen voor ons werk...