Koppel uit Deurne vindt gedumpt konijntje tussen het huisvuil: “Dit is verschrikkelijk”

ATV
En of Véronique en Warren uit Deurne grote ogen trokken toen ze tussen het huisvuil op de Luitenant Lippenslaan plots een konijntje zagen. Het konijn was in een kartonnen doos langs de straat gedumpt, maar had die kapotgebeten. En dus zat er plots een levend wit pluisbolletje tussen het afval te springen.

Het koppel denkt dat iemand het konijntje daar heeft gedumpt. “Dit is verschrikkelijk”, zegt Véronique aan ATV. “Dit is waarschijnlijk weer een kerstcadeautje dat iemand niet meer moest hebben. Er bestaat ook zoiets als een asiel, er zijn mogelijkheden genoeg.”

“Geef geen dieren als cadeau”

Het koppel doopte het tamme en gulzige konijntje Kevin. Zelf hebben ze al een hond en een kat, dus hopen ze snel een andere warme thuis voor het dier te vinden. Wie Kevin wil adopteren, kan een mailtje sturen naar adopteerkevin@hotmail.com.

Zopas nog riep het Vogelopvangcentrum in Merelbeke op om tijdens de feesten zeker geen dieren ongevraagd als cadeau te geven. 
 Deze week brachten verschillende mensen tamme dieren die ze cadeau hadden gekregen binnen bij het centrum, omdat ze er niet voor konden zorgen. Zo ook twee verwaarloosde konijntjes. Ze zijn allebei overleden.

Bekijk ook:
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • ingrid mertens

  In wat voor triestige wereld leven wij? Oud spreekwoord"Wie niet goed is voor dieren is dit meestal ook niet voor mensen" = Waarheid!

 • Jan Verstrepen

  In zulke wereld leven wij triestig nietwaar.

 • Dick van Aggelen

  Desbetreffende dierenzaken gaan niet vrijuit: geef nooit dieren cadeau en zeker geen konijnen welke het liefst in groepen wonen.

 • BERT VAN ELST

  hopelijk vind da beestje een goede thuis voor 2019