Koppel pakt meteen koffers en vertrekt naar tweede verblijf aan de kust: “Het heeft lang genoeg geduurd”

VTM NIEUWS
Hoewel er op het moment van filmen nog vooral veel verwarring heerste over het akkoord van de Veiligheidsraad om mensen weer toe te laten om naar hun tweede verblijf te gaan, was de boodschap voor dit koppel duidelijk. Ze aarzelden geen seconde: inpakken en wegwezen.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

“Wij mogen naar de kust”, vertelde Nick Deloof, terwijl hij zijn spullen met een brede glimlach in de auto zette. “Het heeft lang genoeg geduurd. We gaan genieten.” 

Direct beginnen inpakken

Toen hij deze namiddag het nieuws hoorde dat het verbod op tweedeverblijvers wordt opgeheven, begon hij samen met zijn vrouw Dorine direct de valiezen klaar te maken.

Het koppel blijkt voorbereid voor de trip naar hun tweede verblijf in Bredene. “We hebben vanalles mee van thuis. Patatjes, brood, zodat we niet veel naar de winkel moeten. Zodat iedereen content is.” En ook hun mondmaskers hebben ze mee voor als het nodig is. 

Verwarring

Het was Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) die woensdagmiddag in het Vlaams Parlement de verlossende woorden sprak: “De Nationale Veiligheidsraad heeft een consensus bereikt over het opheffen van het verbod op tweedeverblijvers.” Volgens Jambon gebeurde die opheffing “met onmiddellijke ingang”. 

Daarover bestond de rest van de dag echter verwarring. Premier Sophie Wilmès (MR) gaf naderhand nog geen precieze datum. En minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld) ging ervanuit dat de terugkeer naar de tweede verblijven “gefaseerd” zou gebeuren. Pas tegen de avond bleek de onmiddellijke opheffing officieel, toen het besluit werd gepubliceerd in het Staatsblad.

Nick dacht er sowieso al het zijne van. “Ik heb het (de verwarrende communicatie, red.) gezien. Maar euh... Door de vingers zien zeker?” En weg waren zij.

Lees ook: Lang verwarring, maar nu officieel: Belgen mogen weer naar tweede verblijf
140 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Noel DE BRUYCKERE

  Ook een tweede woning aan de kust blijft een vakantieverblijf net als een hotel. dus blijf in jullie kot. en dat heeft niks te maken met eigendomsrecht.

 • Nicole Vogelaere

  Je zal maar aan zee wonen waar het grotendeel al van elders uit het land komt en van een reeds bepaalde leeftijd zijn. De grootste hamsteraars zijn ze juist! niemand is er blij mee behalve de horeca uiteraard! Blijf liever weg, de rijen buiten aan de supermarkt lopen zo soms al op tot 40 minuten en de rekken zijn direct leeg zodat je naar nog meer winkels moet met hetzelfde probleem. Dagje voeding boodschappen voor een paar dagen kost al rap 3 uur.

 • Frits Vandenberge

  De politiek heeft dus geluisterd naar sommige mensen. Maar blijkbaar is dat maar een minderheid die luid geroepen hebben want -ondanks het schitterende weer- is het op de weg en aan zee rustig gebleven. De meesten hebben dus hun verstand gebruikt en zijn thuis gebleven want er is geen toegevoegde waarde, integendeel. Er zijn nog teveel risico's: gemeenschappelijke liften (en -knoppen en klinken), mensen ontmoeten buiten uw bubbel. En verder horeca toe, strand verboden, enz...

 • Rik Kleinmond

  Zy hebben gelyk de vlaamse regering heeft het licht op groen gezet, met de federale regering hebben wy niks te doen zy zyn niet eens verkozen geweest, klaar

 • zulma Zulens

  Waarom zouden ze daar meer kans hebben om besmet te raken, ik zie hieronder veel jaloersheid, ik zit op een appartement zonder tuin of balkon, stel me tevreden, kon iedereen dat maar.