Kooivechter krijgt 2 jaar cel voor terroriseren van ouders

Illustratiefoto.
Thinkstock Illustratiefoto.
De Hasseltse correctionele rechtbank heeft een 23-jarige kooivechter veroordeeld tot 24 maanden celstraf en 400 euro boete wegens huiselijk geweld en agressie tegen zijn ouders. Hij gooide onder meer met een huistelefoon, een vuilnisbak, een spiegelkast en een vaas. Hij sloeg zijn moeder meermaals en hij viel zijn ouders lastig.

De feiten speelden zich in de maanden augustus en september af. De vrouw had verwondingen in het gezicht, hals, rug, benen en armen. De letsels werden vastgesteld door artsen op de spoedafdeling. Hij klopte 's avonds op de ruiten bij zijn vader en moeder en pakte hen hardhandig aan om geld te eisen.

Niet aan proefstuk

De man was niet aan zijn proefstuk, want in januari 2016 kreeg hij 24 maanden cel voor diefstallen met geweld en bedreiging. In de Hasseltse stationsbuurt viseerde hij minderjarigen, daklozen, alcohol- of drugsverslaafden om hen van hun geld of gsm te beroven.

Aan zijn ouders, die zich burgerlijke partij stelden, moet hij telkens 1 euro provisionele schadevergoeding en 90 euro rechtsplegingsvergoeding betalen. De rechtbank beval zijn onmiddellijke aanhouding.
4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Frans Dedokker

  Het limburgs gerecht is een klucht!

 • Andy De Schieter

  Volgens onze wetten ligt de schuld bij de ouders. Zij hebben gefaald in hun opvoeding.

 • Diane Bernaerts

  "In januari 2016 kreeg hij 24 maanden cel": dan had hij dus tot januari 2018 in de cel moeten blijven, als ik goed kan rekenen? Het erge is dan nog dat rechters er bij het bepalen van de strafmaat geen rekening mee mogen houden dat de meeste daders vervroegd vrijkomen en er moeten van uitgaan dat de uitgesproken straf ook de effectieve straf is.

 • Harm Tim

  Want in januari 2016 kreeg hij 24 maanden cel voor diefstallen met geweld en bedreiging. En liep na een paar maanden al weer vrij rond. Arme ouders, na deze tweede veroordeling zal hij wel weer over 5 maanden vrij komen, emigreer dan maar beste arme ouders. Wat een lafbek is het toch ook, om zijn moeder zo te slaan, BAH!!