Koningin Mathilde en de kinderen dragen helm op de fiets, koning Filip niet

Zowel Koningin Mathilde als prinses Eleonore en prins Emmanuel dragen een helm. Koning Filip niet.
BELGA Zowel Koningin Mathilde als prinses Eleonore en prins Emmanuel dragen een helm. Koning Filip niet.
Koning Filip en koningin Mathilde zijn vandaag op Autoloze Zondag, samen met hun jongste kinderen prinses Eleonore en prins Emmanuel, met de fiets een uitstap gaan maken in Brussel. Opmerkelijk: de koninklijke familie draagt helmen op de fiets, maar de koning zelf niet. 

Het dragen van een fietshelm is niet verplicht in België. Voor de veiligheid is het volgens de Fietsersbond wel aan te raden voor specifieke groepen zoals kinderen, ouderen en wielertoeristen. 

Het vorstenpaar en hun jongste kinderen fietsten van het paleis in Laken naar de Ateliers des Tanneurs. Dat bedrijvencentrum ligt tussen de Zavel, het Vossenplein en het station van de Kapellekerk. Het Paleis gaf van de excursie ook enkele foto's vrij. 

Fietser in levensgevaar

Tijdens de Autoloze Zondag in Brussel gebeurde ook een ongeval waarbij een fietser zwaargewond raakte. De 78-jarige man verkeert volgens de polirtie in levensgevaar. Hij kwam omstreeks 15.45 uur in de Franklinstraat in botsing met een lijnbus.  De fietser en twee passagiers van de bus werden naar het ziekenhuis gebracht voor verzorging. De buschauffeur is in shock en werd ook meegenomen naar het ziekenhuis, al was hij niet fysiek gewond. 

De fietser zou plots naar links zijn uitgeweken, waarop de buschauffeur hem probeerde te ontwijken, maar dat lukte niet. Door het plots remmaneuver vielen twee inzittenden van de bus op de grond. Zij raakten daarbij gewond. Over hun toestand kon de woordvoerster van de MIVB geen details geven.  

BELGA
BELGA14 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Patrick De pauw

  De koning moet zich niet houden aan de wet die hij ondertekend en moet zijn kroon dragen zeker?ik zweer getrouwheid aan de wet van het belgiesche volk zegt hij dan!!!

 • rik lagrou

  1°was autoloze zondag Maar men zou veel beter nadruk op Fluo-leggen Hoeveel mensen er nooit naar ziekenhuis met lichte beenschade Vraag aan autobestuurder hoeveel keer deze een fietser niet gezien heeft en bijna ongeval Had Verschil met en zonder fluo is 10m!

 • Jef Heffens

  Dat is afhankelijk van waar je fietst en hoe snel je fietst. Voor de ene persoon is dat aan te raden ook fietst hij 15 km per uur voor de ander is dat overkilled. Als je echter aan wielertoerisme doet in groep dan zou iedereen dat eigenlijk moeten dragen.

 • guy goethals

  Vier jaar geleden ben ik zwaar gevallen met de fiets. Gelukkig droeg ik een helm. Toen ik de dag nadien bijkwam in het intensief in ziekenhuis vertelden de dokters mij dat mijn helm er had voor gezorgd dat ik maar een zwaar hersentrauma had. Zonder helm was ik ofwel gestorven ofwel in zware coma zoals schumacher. Mijn herstel heeft nog maanden geduurd. Sedert ga ik NOOIT meer de fiets op zonder helm.

 • Pieter Martens

  Onze taaie word hij toch ooit genoemd.