Koning start consultaties, Magnette dankt burgers: “Jullie aanmoedigingen waren talrijk”

De Wever haalt snoeihard uit naar liberalen: “Schade is gigantisch door geknoei, regeringsvorming moeilijker dan ooit”

Photo News
Informateur Paul Magnette (PS) heeft aan koning Filip het eindverslag van zijn opdracht uitgebracht en gevraagd van zijn opdracht ontheven te worden. De koning houdt zijn antwoord in beraad en start nu met consultaties. Het relaas van een nieuwe “cruciale” dag in de Wetstraat kan u hieronder lezen.454 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Leo Peeters -Duym

  @Ben Strubbe, het confederalisme van N-VA is alweer kiezersbedrog. Het zal afgekocht worden met Vlaams geld en de transfers zullen blijven bestaan (ze worden zo gezegd uitgedoofd, laat me niet lachen). En je hebt het niet begrepen: dat gat in de emmer is de onwil van de Franstaligen om het gat in de Vlaamse geld-emmer te dichten, wat vanzelfsprekend is. Niet het gat in de hand van Franstaligen moet gedicht worden, maar het gat in de Vlaamse geldemmer waaronder ze hun handen open houden.

 • Daniel Van Buggenhout

  We mogen blij zijn dat we daar vanaf zijn , “ jullie aanmoedigingen waren talrijk “ daaraan herken je de grootheidswaanzin van die man , hij kan enkel Vlaams geld op zijn bil kloppen en voor de rest niks zinnigs !

 • Pierre Vanden Meersschaut

  Magnette is echt intelligent genoeg om te beseffen dat quasi geen enkele Vlaming hem heeft aangemoedigd, eerder het omgekeerde, maar het klinkt alsof hij het zelf gelooft, het kenmerk van de echte politieker.

 • danny janssens

  Ik heb Magnette onderschat, ik dacht dat hij net een driftkikker was als BDW maar hij toont blijk van een eindeloos geduld en blijft minzaam onder alle omstandigheden. Tactisch moet hij zeker niet onderdoen voor BDW. Een regering was nooit dichter dan met Magnette, logisch dus dat BDW al zijn duivels ontketende en in het rond schopte om boel te zoeken. Hij wil het einde van Belgie en dus geen federale regering. In Spanje zat hij al lang achter tralies

 • Guy Collin

  sorry maar die Magnette heeft iets over zich wat me niet aanstaat ...