Koning heeft zijn consultaties afgerond

Koning Albert met Caroline Gennez.
UNKNOWN Koning Albert met Caroline Gennez.

Koning Albert II heeft deze middag zijn geplande consultaties afgerond en verwacht verder geen nieuw bezoek meer. Dat heeft het Paleis meegedeeld.
 
Gisteren ontving de koning achtereenvolgens ontslagnemend premier Yves Leterme en de partijvoorzitters Elio Di Rupo (PS), Joëlle Milquet (cdH), Marianne Thyssen (CD&V) en Didier Reynders (MR). Open Vld-voorzitter Alexander De Croo kreeg geen nieuwe uitnodiging toegestuurd.
 
Deze voormiddag volgden dan enkele oppositiepartijen. Zo gingen eerst de Vlaamse en Franstalige groenen Wouter Van Besien en Jean-Michel Javaux langs, waarna ook sp.a-voorzitster Caroline Gennez opnieuw op de koffie mocht. Zij bevestigde er nogmaals dat ze niet van plan is tot een noodregering toe te treden.
 
Intussen bleek al dat de conferentie van voorzitters in de Kamer het nog steeds niet eens raakte over een agenda voor de plenaire zitting van morgen, terwijl de ministerraad zich morgenvoormiddag nog zou gaan buigen over een mogelijke lijst met voor herziening vatbare grondwetsartikelen. (belga/ypu)