Exclusief voor abonnees

Koning Filip wil snel een regering, maar wat zegt hij écht? Politicoloog Carl Devos (UGent) legt uit

Kerstboodschap koning Filip
VTM Nieuws Kerstboodschap koning Filip
De kerstboodschap van koning Filip was er een zoals we hem kennen: kort, voorzichtig en elk mijnenveld omzeilend. “Als je natuurlijk bezig bent met de tweede langste regeringsvorming in de Belgische geschiedenis - zover zitten we intussen al - met een vrij uitzichtloze situatie waarbij niemand weet welke kant het na Nieuwjaar uitgaat, dan wil je als staatshoofd uiteraard geen aanstoot geven. Koning Filip snakt naar federale stabiliteit”, zegt politiek analist Carl Devos (UGent).

Je hebt 16% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
 • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis34 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Wesley Kenis

  Confederalisme is nog steeds onder een koning. Als hij liever revolutie wil en aan een strop wil bengelen net als de rest van zijn familie dan moet hij gewoon blijven verderstoken. Een democratie waar partijen worden uitgesloten is geen democratie maar een verdoken dictatuur!!!!

 • Bj?rn Vermeire

  Raf Peeters denkt mensen te motiveren door Ze allemaal te verarmen. Wie werkt mag krijgen wat hij verdiend. Wie niet graag werkt, moet het zelf maar weten, maar laat degene die wel voorruit wil in het leven gerust!

 • eric van der jeugdt

  waar is dat knetterende haardvuur?

 • raf peeters

  Enigste wat moet gebeuren stoppen met extreme,het kan niet zijn dat goed verdie-nende met inkomens van 2500€ een loonwagen bovenop krijgen ,RSZ niet betalen, noch belasting op wagen(zwijg over die onnozele 100€ privè gebruik)kostenplaat per jaar 5 miljard en een poetsvrouw(die ook nog door die categorie uitgebuit worden) het moet doen met 1300€ en dan zelf met eigen wagen zich naar plaats van inzet moeten verplaatsen.Belgie is te ene alles ,andere niks geworden ,stoppen ermee. Zalige Kerst

 • Christophe Moser

  A propos U bent ook even vergeten te vermelden dat u het onterecht ontvangen geld voor het onderhoud van uw huizenpark dubbel en dik zal worden terugbetaald. Bedankt voor het uitzonderlijk kerstgeschenk!