Koning Filip uitgeroepen tot ereburger van Seoel

Gisteren arriveerden koning Filip en koningin Mathilde in Seoel voor een vierdaags bezoek aan Zuid-Korea.
Photo News Gisteren arriveerden koning Filip en koningin Mathilde in Seoel voor een vierdaags bezoek aan Zuid-Korea.
Koning Filip is vandaag tot ereburger van Seoel uitgeroepen tijdens een ceremonie in het stadhuis van de Zuid-Koreaanse hoofdstad. Het was de burgemeester van de stad met meer dan tien miljoen inwoners, Won-Soon Park, die de koning het ereteken overhandigde. 

Het ereburgerschap is voor personen die van Zuid-Korea houden en het land koesteren. Volgens de burgemeester van Seoel is koning Filip zo iemand. De vorst bezoekt het land als prins of koning immers al voor de vierde keer. "Bedankt voor uw affectie voor ons land", zei Park. 

Echt uitzonderlijk blijkt het ereburgerschap in Seoel niet te zijn. Al meer dan 800 mensen uit niet minder dan 97 verschillende landen kregen de titel al. Twee jaar geleden viel de eer ook prinses Astrid te beurt, toen zij in Seoel was tijdens een economische zending. 

Voordelen

Bij de titel komen heel wat voordelen. Zo mogen ereburgers gratis deelnemen aan evenementen van de stad, mogen ze gratis binnen in de stedelijke musea en kunnen ze het openbaar vervoer nemen zonder er iets voor te betalen.

Koning Filip en koningin Mathilde kwamen gisteren na een meer dan 10 uur durende vlucht aan in Seoel voor een vierdaags bezoek aan Zuid-Korea. Op de eerste dag van het staatsbezoek aan de Zuid-Koreaanse hoofdstad bezochten de koning en de koningin een museum van traditionele meubels, waar het paar werd uitgenodigd voor een Koreaanse theeceremonie.

Koning Filip en koningin Mathilde werden uitgenodigd voor een Koreaanse theeceremonie.
Photo News Koning Filip en koningin Mathilde werden uitgenodigd voor een Koreaanse theeceremonie.
Koning Filip en koningin Mathilde bezochten het Korea Furniture Museum.
Photo News Koning Filip en koningin Mathilde bezochten het Korea Furniture Museum.
Koning Filip en koningin Mathilde in Seoel.
Photo News Koning Filip en koningin Mathilde in Seoel.7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Christine Laevers

  Hopelijk zien zijn kinderen het anders en gaan die gewoon werken zoals iedereen.

 • Bruno Suykens

  Geef hem een ferme opslag! Ereburger van een stad als Seoel en een plank doormidden geslagen. Een vorst die de wereld ons benijdt.

 • ka Van der Linden

  Dubbel en dik verdient, zeg ik.

 • Karel Van Geel

  Gelukkig voor hem dan is hij toch ergens geliefd want voor een groot deel van de Vlamingen bestaat hij niet meer aangezien hij in het geheel niet met hun stem rekening wenst te houden en zelfs weigert met hun democratisch verkozen vertegenwoordigers te praten.

 • Ricci Latte

  Wauw zeg... maar zij hoeven nooit ergens voor te betalen, niet voor evenementen, niet voor de stedelijke musea en ze worden overal naar geëscorteerd in plaats van het openbaar vervoer te gebruiken. Ik snap al meer en meer de wereldvreemdheid van "hoger geplaatsten" en nog meer het feit dat menigéén het Koningshuis liever kwijt dan rijk is.