Koning Filip stelt schilderijen van overleden oom koning Boudewijn voor

Op deze foto in april is te zien hoe koning Filip aan het portret van koning Boudewijn werkt.
BELGA_HANDOUT Op deze foto in april is te zien hoe koning Filip aan het portret van koning Boudewijn werkt.
In het koninklijk paleis in Brussel zijn twee schilderijen van de hand van koning Filip voorgesteld. Ze tonen de overleden oom van de huidige vorst, koning Boudewijn, die dit jaar vijfentwintig jaar overleden is. Koning Filip leerde zichzelf in de loop der jaren schilderen.

Tijdens deze editie van de jaarlijkse zomerexpo in het paleis wordt een deel gewijd aan het 25 jaar overlijden van Koning Boudewijn. De koning heeft zelf twee schilderwerken gemaakt van Koning Boudewijn. Die werden vandaag voorgesteld. De expo gaat komende zondag open voor het publiek.

Het is al een paar jaar bekend dat koning Filip schildert in zijn vrije tijd. De vorst leerde zichzelf schilderen en legde zich in de beginperiode vooral toe op aquarellen. Nu schildert hij vooral landschappen en portretten.

Bij zijn verjaardag in april gaf het koninklijk paleis al een foto vrij van de koning voor een schildersezel. Op de foto was een van de portretten van koning Boudewijn te zien die nu worden tentoongesteld. 

Filip portretteerde Boudewijn zoals hij in zijn herinnering voortleeft: als een minzame, goedlachse en immer rustige man.

rv
rv12 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Tomas Hermans

  Waw. Dit is wel knap werk. Zou willen dat ik het ook zo goed kon

 • Gerard Braeckmans

  Dat moet je wel kunnen! Ben zelf een kladderaar en breng het niet eens tot een portret.

 • Luc Parijs

  Ne propere schilder ! Geen spatje verf in de buurt ! Mag mijne gevel ook komen doen !

 • marie-claire de bosscher

  mooi !

 • Marleen VERMEIREN GRAULS

  best wel talent :)