Koning Filip spreekt ouderen in rusthuis bemoedigende woorden toe via Skype

Koning Filip spreekt de senioren thuis van achter zijn laptop moed in.
RV Koning Filip spreekt de senioren thuis van achter zijn laptop moed in.
Bewoners van het verzorgingstehuis Notre-Dame de Lourdes in Luik kregen vandaag een bijzonder videobelletje. Koning Filip sprak de ouderen vanwege de coronacrisis bemoedigende woorden toe via Skype, deelde het Belgische hof op Twitter.

Op Twitter werden twee foto's van het videogesprek gedeeld. Op een kiekje is te zien hoe een glimlachende Filip van achter zijn laptop kletst met de bewoners. Op de andere foto staat een groepje ouderen dat luistert naar de woorden van de koning.

Ook Filips vrouw Mathilde en hun kinderen verrasten al verzorgingstehuizen. Zo bakten Elisabeth, Gabriël, Emmanuel en Eléonore zaterdag verse wafels voor ouderen. 

Elisabeth, Gabriël, Emmanuel en Eléonore bakten zaterdag verse wafels voor ouderen.
RV Elisabeth, Gabriël, Emmanuel en Eléonore bakten zaterdag verse wafels voor ouderen.

De koningin ging vorige week zondag samen met Emmanuel en Eléonore langs bij een verzorgingstehuis in Laken. Mathilde had bloemen en zelfgemaakte cupcakes voor de bewoners meegenomen, maar ging niet naar binnen. Het drietal zwaaide door het raam.
6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Jean West

  Loesje Vranken Een familie die al sedert 1830 op kosten van de burger leeft is niet meer van deze tijd. Ze zijn rijk genoeg. Waarom in plaats van zulke dingen staat die ganse familie hun riante dotatie eens af voor een jaar?

 • Dan Midden

  had beter Maggie niet opieuw benoemd en een echte crisismanager aangesteld ipv iemand die zelfs in deze omstandigheden ervoor kiest om bestellingen te plaatsen bij de collega's van het blauwe fabriekje. Ge moet het maar durven doen, zoveel goesting hebben om te foeteren dat je levensreddende maskers besteld bij een postbus bedrijfje van een partijlid dat op geen enkel vlak voldoet om mee te doen aan deze aanbesteding. Was tevens de duurste, dus graag C4 voor Maggie ipv "chatten"

 • frederik saverien

  Voor wat de ouderen toespreken ze worden toch op de dodenlijst geplaats of aan hun lot overgelaten.Ik hoop dat zijn ouders ook niet meer mogen opgenomen worden in de hospitalen zoals de ouderen in bejaardentehuizen.

 • Loesje Vranken

  Prachtig in deze gruwelijke periode ! Mensen die al die mooie gebaren van het koningshuis negatief bekritiseren snappen geen bal waar het allemaal omdraaid in deze wereld. Begin dan maar lessen opvoeding en beleefdheid te leren, schouderklopje,opbeurende woorden vr steun, dank u wel en goeiendag zeggen en zo veel essentiële dingen die het meest belangrijk zijn in een mensen leven. Hopelijk brengt deze Corona tijd deze simpele dingen terug in dat kopke van ieder mens.

 • Stefan Leys

  Man man man... kan iemand me zeggen wat deze man zijn woorden waard zijn? Niets wat hij vertelt is spontaan, maar voorgekauwd. Vet betaald voor zinloze woorden en vooral geen daden. Daar zaten we nu echt op te wachten tssss... Soit, dit is nu eenmaal de wereld waarin we leven.