Koning Filip dankt artsen en verpleegkundigen via Skype voor hun inzet

Koning Filip tijdens een Skype-sessie met medewerkers van het ziekenhuis in Woluwe.
RV Koning Filip tijdens een Skype-sessie met medewerkers van het ziekenhuis in Woluwe.
Koning Filip heeft zijn laptop er weer bij genomen om te skypen met mensen die zich volop inzetten om het coronavirus te bestrijden. Vandaag had hij een gesprek met artsen, verpleegkundigen, apothekers en de logistiek manager van het universitair ziekenhuis UCLouvain Saint-Luc in Woluwe.

De vorst liet zich bijpraten en dankte hen voor hun inzet. Op foto's, die het hof heeft verspreid, is te zien hoe Filip achter zijn laptop zit. Vorige week had de koning ook al enkele skypegesprekken met (medisch) specialisten.

De koning had vandaag ook weer telefonisch overleg met eerste minister Sophie Wilmes (MR). Doorgaans ontmoeten de twee elkaar wekelijks op het paleis, maar tijdens de coronacrisis is gekozen voor beraad op afstand.

Lees ook: Koning Filip spreekt ouderen in rusthuis bemoedigende woorden toe via Skype
5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Ronny Biesen

  En dus houd hij ze allemaal maar van hun werk af. Ik denk dat ze veel liever rustig een tas koffie gedronken hadden.

 • Anna Pauels

  Inderdaad Els, hij heeft makkelijk praten. Verpleegkundigen zijn al decennia onderbetaald, dat hij daar eens iets aan doet. Ik wil ook wel eens meer loon op een zondag dan op een maandag, momenteel geen halve euro meer om een zondag te werken. Bezoekers denken altijd dat we dubbel betaald worden op een zondag: vergeet het, niks meer !

 • Philippe De Naeyer

  Terechte lof voor deze helden! Maar het zijn zij niet alleen. Ik werk in de chemische industrie en we maken grondstof voor zeep. We blijven ook dag en nacht draaien en ondertussen al 2 Corona patiënten in mijn ploeg waarvan 1 in het ziekenhuis. We gaan ervan uit dat we het allemaal hebben, want we hebben nog dagen samen gewerkt met deze collega’s zonder bescherming want die hebben we afgestaan aan de ziekenhuizen. Respect voor alle helden die op dit moment nog aan het werk zijn!

 • Daniel Deboel

  groot gelijk! Els hij heeft geld genoeg!

 • els bourgois

  Hij zou beter extra bonussen geven aan alle zorgverleners die zich dadelijks voor 100% inzetten!!