Koning Boudewijnstichting koopt zeldzame 17de-eeuwse ring voor DIVA-museum

De ring werd dit voorjaar aangekocht op de internationale kunstbeurs TEFAF in Maastricht, via het Fonds Christian Bauwens.
ANP De ring werd dit voorjaar aangekocht op de internationale kunstbeurs TEFAF in Maastricht, via het Fonds Christian Bauwens.
Op een beurs in Maastricht heeft de Koning Boudewijnstichting een zeldzame gouden clusterring met diamanten en een miniatuurportret aangekocht. Het juweel zal tentoongesteld worden in het Antwerpse DIVA-museum voor diamant, juwelen en zilver.

De ring werd dit voorjaar aangekocht op de internationale kunstbeurs TEFAF in Maastricht, via het Fonds Christian Bauwens. Het sieraad komt uit een Belgische privéverzameling. De ring heeft een scharnierend deksel met daarin een miniatuurportret en een geëmailleerd figuurtje. Ringen met dergelijk deksel en portret zijn bijzonder zeldzaam.

DIVA

Later dit jaar komt de ring in de themazaal Wonderkamer van DIVA in Antwerpen. "Dankzij het Fonds Christian Bauwens, beheerd door de Koning Boudewijnstichting, kon deze uiterst zeldzame en mysterieuze ring worden aangekocht en wordt een belangrijk hiaat in de 17de-eeuwse juweelkunst in onze openbare collecties opgevuld", klinkt het vanuit de Koning Boudewijnstichting. 

Lees ook: Antwerps museum DIVA schenkt 2.000 handschoenen aan ziekenhuis AZ Monica
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.