Koning Albert heeft vanochtend al DNA afgestaan in zaak-Boël

Koning Albert II en Delphine Boël.
EPA Koning Albert II en Delphine Boël.
Koning Albert II heeft vanochtend al een DNA-staal afgestaan in de zaak-Delphine Boël. Dat meldt VTM NIEUWS en het nieuws wordt bevestigd door zijn advocaat. Het voormalige staatshoofd komt daarmee tegemoet aan het arrest van het Hof van beroep.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Het hof van beroep in Brussel droeg koning Albert II in een arrest van 16 mei op om een DNA-staal af te staan. De advocaten van Delphine Boël hadden om zo’n test gevraagd, omdat Delphine wil bewijzen dat de 84-jarige Albert haar vader is.

In eerste instantie ging Albert niet in op de vraag van de rechtbank. Maar twee weken geleden besliste het hof van beroep dus om de koning te verplichten tot de expertise. 
Als hij dat niet deed, zou hij een dwangsom van 5.000 euro per dag moeten betalen. Zover komt het dus niet.

Na uitgebreide lezing van het arrest en beraadslaging met zijn advocaat heeft de koning dan toch beslist een DNA-expertise te ondergaan. “Omdat hij respect heeft voor de juridische instelling”, zo laat Alberts advocaat Alain Berenboom weten. De DNA-afname is deze ochtend al gebeurd, bevestigt de advocaat, nadat VTM NIEUWS het nieuws naar buiten bracht.

Het resultaat van de expertise blijft voorlopig geheim. De koning had immers ook nog cassatieberoep aangetekend tegen een eerder arrest van het hof van beroep. Daarin werd bevestigd dat Jacques Boël niet de biologische vader is van Delphine. Maar door het cassatieberoep werd dat arrest opgeschort.

Een expert zal nu overgaan tot de nodige vergelijkende analyses, maar daarover zal niet gecommuniceerd worden aan de partijen of de rechtbank. De resultaten zullen bijgehouden worden tot het hof opnieuw samenkomt of de zaak wordt doorverwezen, en blijven tot dan dus strikt vertrouwelijk.
49 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • maggy Manderfeld

  Ik zie hier van alles verschijnen ,denken jullie nu echt dat Delphine zich al deze moeite zou troosten ,moest ze niet weten dat ze inderdaad zijn dochter is ? Dit vergt veel van een mens ,o a door zijn vader te worden afgewezen ,en dit door het toedoen van Paola !

 • Luc Cuypers

  Eénder welke manier ze uitvinden , maar de uitslag van het DNA zal verzwegen worden !

 • didier de coster

  staal wordt zéker verwisseld , dat weet je toch zo

 • bart vansteenkiste

  het is zijn dochter twijfel je daar echt aan ik geen seconde , het is als twee druppels de koning , zelfs de trekken van de zoons zie je er in 100%

 • Carl Dehouck

  Eindelijk hij doet de stap, er zal een last van zijn oude schouders vallen , nu verdien je respect