Konijn en honden uit flats gered tijdens hevige brand in Carrefour Willebroek

Tim Van der Zeypen
In de Breendonkstraat in Willebroek brak omstreeks 17.00 uur een hevige brand uit in supermarkt Carrefour Express. Hulpdiensten zijn massaal ter plaatse en de politie sloot de straat af.

De supermarkt was gesloten op het moment dat de brand uitbrak, en brandweermannen van moesten zich een weg naar binnen banen door eerst de rolluiken te forceren. De schade in de supermarkt lijkt bijzonder groot. Er zou nog een werknemer aanwezig geweest zijn. 

De brand ontstond volgens de eerste vaststellingen aan het magazijn van de supermarkt, waar vermoedelijk oud papier vuur vatte. 
Het vuur zou inmiddels onder controle zijn, en de brandweer voert ventilatiewerken uit. De brand ging gepaard met een hevige rookontwikkeling. 

Geen slachtoffers

Naast de Carrefour-supermarkt bevindt zich een appartementsgebouw met enkele flats. De aanwezige bewoners werden geëvacueerd. De brandweer kon ook enkele konijnen en een hond uit de brand redden. Of er ook schade is in de flats, is nog niet bekend. 

Volgens de eerste informatie raakte niemand gewond. Een persoon raakte wel bevangen door de rook, werd preventief afgevoerd naar het ziekenhuis en kreeg extra zuurstof toegediend. 

Tim Van der Zeypen3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Veronique Tistaert

    Winkel was open. Zoals elke zondag, was ter plekke toen eigenaar zei de winkel te verlaten en 5 minuten later stond AL het personeel buiten...haal uw info bij betrouwbare bronnen alvorens artikel te schrijven

  • Dirk Taeymans

    Bedankt voor het redden van de dieren!

  • Maria Arens

    DANK U brandweerlui.