Komt voorzitter VRT tekst en uitleg geven in Vlaams Parlement?

Luc Van den Brande, voorzitter van de raad van bestuur van de VRT.
BELGA Luc Van den Brande, voorzitter van de raad van bestuur van de VRT.
Luc Van den Brande, voorzitter van de raad van bestuur van de VRT, zal wellicht door het Vlaams Parlement uitgenodigd worden om tekst en uitleg te komen geven over de gebeurtenissen aan de top van de VRT. Elisabeth Meuleman (Groen), voorzitter van de commissie Media, heeft van verschillende fracties de vraag gekregen om Van den Brande uit te nodigen. De Groen-politica is zelf ook vragende partij om Van den Brande te horen.

De voorbije week is er veel gezegd en geschreven over het ontslag van ceo Paul Lembrechts en over de rol die Luc Van den Brande daarbij heeft gespeeld als voorzitter van de raad van bestuur.

Commissievoorzitter Elisabeth Meuleman (Groen) heeft van verschillende partijen de vraag gekregen om Van den Brande uit te nodigen voor een hoorzitting in de commissie. "Ik zal mijnheer Van den Brande graag de kans geven om zijn visie op de gebeurtenissen toe te lichten. De recente beschuldigingen en onthullingen berokkenen de openbare omroep grote schade", aldus Meuleman.

De commissie Media zal woensdag beslissen of Van den Brande wordt uitgenodigd. "Indien een meerderheid van de commissieleden vragende partij is (...) zal de heer Van den Brande uitgenodigd worden om op korte termijn gehoord te worden", aldus Meuleman. 

Zelf is Meuleman ook vragende partij om Van den Brande te horen. Van den Brande hoeft niet in te gaan op de uitnodiging, maar dat zou volgens Meuleman "een gemiste kans" zijn.
8 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Wilfried Vanden Berg

  Die man (CD&V ) is verantwoordelijk voor het sluiten van de Boelwerf , en honderden men op straat laten zetten . En is dan gaan lopen de lafaard . Hij kan liegen zoals geen ander . Het programma het Liegenbeest van Bart Peeters, daar in zou hij een hoofdrol kunnen spelen .

 • Van Eersel Guy

  Ook weer ne sjieke die de laatste kruimel uir de pot meegraaid. Ga op pensioen man!

 • Tom Faes

  De spindokters van de nva zullen zijn verklaringen wel schrijven en het is te hopen dat hij die nota nog van buiten kan leren . Zouden ze die Van den Brande niet veel beter met pensioen sturen voor hij de boel helemaal naar de bliksem helpt ?

 • Jef Lois

  Wat doet deze oude knar daar nog? Als het voor zijn plezier is dan moet hij zijn loon afstaan en anders gaat het er hem enkel om het geld. Onmiddelijk zijn C4

 • Karel Van Beeck

  Werken tot je 67ste. Nee hoor, werken tot na mijn 75ste!