Komende weken hinder verwacht op A12 richting Antwerpen door werken

Photo News
Het Agentschap Wegen en Verkeer start op maandag 10 september met het plaatsen van nieuwe veiligheidsstootbanden langs de A12. De werken zullen in de avondspits voor extra wachttijden zorgen in de richting van Antwerpen. De ochtendspits richting Brussel zou weinig hinder moeten ondervinden, aangezien er tussen 05.00 en 09.00 uur niet gewerkt wordt.

De werkzaamheden gebeuren in twee zones. In Strombeek-Bever (Grimbergen) en Meise wordt op een strook van anderhalve kilometer gewerkt in de middenberm en de zijberm, in de richting van Antwerpen. Richting Antwerpen versmalt de weg daar van drie naar twee rijstroken, richting Brussel wordt er gewerkt met een mobiele werf, tussen 09.00 en 05.00 uur. 

Het Vlaams Verkeerscentrum verwacht vooral richting Antwerpen extra wachttijden. In de richting van Brussel wordt tussen 05.00 en 09.00 uur niet gewerkt, en na 09.00 uur wordt nog beperkte hinder verwacht.

De tweede zone is een strook van twee kilometer in Londerzeel. Daar wordt alleen in de middenberm gewerkt, en in beide richtingen versmalt de weg van twee naar drie rijstroken. Daar verwacht het Verkeerscentrum beperkte hinder.

De werkzaamheden duren in totaal een maand.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Serge Aernoudt

    Niet erg, mag toch niet meer binnen in Antwerpen.