Kom op tegen Kanker onderzoekt verbod op tabak

ANP XTRA
Juristen van Kom op tegen Kanker (KOTK) onderzoeken een wettelijk verbod op tabak in België. Dat schrijven de Mediahuiskranten vandaag.

De juristen laten zich inspireren door Nederland. Daar beschuldigt de advocate van enkele kankerpatiënten en -organisaties de vier grote tabaksfabrikanten (Philip Morris, Japan Tobacco, Imperial Tobacco en British American Tobacco) van poging tot moord. Directeur Hedwig Verhaegen van KOTK ­bezocht samen met enkele juristen de advocate. "We gaan na of haar argumentatie ook opgaat in België. Als dat zo is, zullen we onze raad van bestuur adviseren een strafklacht in te ­dienen."

De advocate beschuldigt de tabaksfabrikanten van ­poging tot moord omdat ze een bewezen giftig, verslavend en dodelijk product verkopen. Ze betoogt ook dat ze willens en wetens ­rokers verslaafd en dus moedwillig ziek maken.
55 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Marc Baert

  Een sigaret is niet meer zoals hobbykwekers en klein keuter boertjes de Tabak zelf kweekten en droogden . Je was er minder ziek van . Nu worden ze in buitenland geproduceerd en nagemaakt. Er word door Gewenlozen steeds meer vergif en verslavende rommel in gestopt om snel rijk te worden.

 • Dikke Van Aarschot

  Alcohol is zwaar verslavend en harddrug procces in spannen postbode loopt rond in stad in de uitlaatgassen van bussen camions en autos en motos allemaal proces inspannen belooft heel plezant te worden

 • Eida Lam

  Zoals het verbod op softdrugs zeker? Tja als je zodanig een ander land rijker wil maken dan doe je maar zeker?

 • Frank De Rycke

  Stop dan ook met alle andere ongezonde dingen te verkopen ...bende zeveraars en wereldverbeteraars ...gewoonweg belachelijk !

 • alois philipsen

  Groot gelijk schaf tabak af, schaf suiker af, je weet wel, ook sterven er aan suikerziekte, schaf de auto's af jaarlijks veel doden en gewonden, schaf wapens af, nog meer doden, schaf alcohol af, jaarlijks ook doden, schaf werken af, geen dodelijke werkongevallen meer, schaf sex af, er zullen geen verkrachtingen meer zijn. Ik zou zeggen, kruip in uw tijdmachine en keer naar de prehistorie toen bestond dat allemaal niet en kon je zeker 1000 jaar oud worden als je niet eerder stierf.