Ga naar de mobiele website
^ Top

Kom op tegen Kanker onderzoekt verbod op tabak

ANP XTRA
Juristen van Kom op tegen Kanker (KOTK) onderzoeken een wettelijk verbod op tabak in België. Dat schrijven de Mediahuiskranten vandaag.

De juristen laten zich inspireren door Nederland. Daar beschuldigt de advocate van enkele kankerpatiënten en -organisaties de vier grote tabaksfabrikanten (Philip Morris, Japan Tobacco, Imperial Tobacco en British American Tobacco) van poging tot moord. Directeur Hedwig Verhaegen van KOTK ­bezocht samen met enkele juristen de advocate. "We gaan na of haar argumentatie ook opgaat in België. Als dat zo is, zullen we onze raad van bestuur adviseren een strafklacht in te ­dienen."

De advocate beschuldigt de tabaksfabrikanten van ­poging tot moord omdat ze een bewezen giftig, verslavend en dodelijk product verkopen. Ze betoogt ook dat ze willens en wetens ­rokers verslaafd en dus moedwillig ziek maken.

Meer over53 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Eida Lam

  Zoals het verbod op softdrugs zeker? Tja als je zodanig een ander land rijker wil maken dan doe je maar zeker?

 • Frank De Rycke

  Stop dan ook met alle andere ongezonde dingen te verkopen ...bende zeveraars en wereldverbeteraars ...gewoonweg belachelijk !

 • alois philipsen

  Groot gelijk schaf tabak af, schaf suiker af, je weet wel, ook sterven er aan suikerziekte, schaf de auto's af jaarlijks veel doden en gewonden, schaf wapens af, nog meer doden, schaf alcohol af, jaarlijks ook doden, schaf werken af, geen dodelijke werkongevallen meer, schaf sex af, er zullen geen verkrachtingen meer zijn. Ik zou zeggen, kruip in uw tijdmachine en keer naar de prehistorie toen bestond dat allemaal niet en kon je zeker 1000 jaar oud worden als je niet eerder stierf.

 • Leo Vandevoorde

  Vrijheid om te beslissen wat je met je lichaam doet? ALLE stoffen zouden legaal moeten te gebruiken zijn. De opbrengsten moeten wel ook integraal naar gezondheidszorg, preventie en educatie gaan. God weet wat ze nu met de tabbaks taksen doen, dat moet 100% transparant zijn, we moeten weten wat met elke cent tabbakstaks gebeurt. Idem met allerlei milieutaxen, daarvan moet ook elke rosse cent naar milieuzorg gaan.

 • Brecht Pallemans

  Het is gewoon dom van de rokers. Anders kan je ook fastfoodketens gaan verbannen hé! Of facebook, dat houd u ook verslaafd enz.

Meld een bug