Kom op tegen Kanker haalt recordbedrag op van meer dan 28 miljoen euro

MECHELEN - vrijwilligers delen speldjes uit in AZ Sint Maarten nav de Dag tegen Kanker van Kom Op Tegen Kanker.
David Legreve MECHELEN - vrijwilligers delen speldjes uit in AZ Sint Maarten nav de Dag tegen Kanker van Kom Op Tegen Kanker.
Kom op tegen Kanker heeft haar campagne afgesloten met een netto-recordopbrengst van 28.360.855 euro. Nooit eerder haalde de organisatie in twee jaar tijd meer geld op. Dat maakte de organisatie vandaag bekend op de "Dankdag voor actievoerders en vrijwilligers".

De netto-opbrengst van 28.360.855 euro in de campagne 2016-2017 is maar liefst 20 procent meer dan de som die werd ingezameld in de periode 2014-2015, toen 23.606.622 euro. En ook dat was al een recordopbrengst. 

"Een grote dankjewel aan de honderdduizenden donateurs die vaak maand na maand of jaar na jaar een bijdrage storten", zegt Frank Deboosere, campagneleider bij Kom op tegen Kanker. 

"Kom op tegen Kanker neemt al 29 jaar initiatieven om kanker te vermijden, te bestrijden en te verzachten", voegt Jean-Jacques Cassiman, voorzitter van Kom op tegen Kanker, toe. "Dat is nodig, want elk jaar krijgen in Vlaanderen meer dan 40.000 mensen het verdict dat ze kanker hebben. Een op de vier vrouwen krijgt de ziekte vóór ze 75 is. Bij mannen is dat zelfs een op de drie." 

Dankdag

De inkomsten worden besteed aan initiatieven en organisaties in de psychosociale zorg, wetenschappelijk onderzoek, beleidsbeïnvloeding en informatie en preventie. Om de actievoerders en zorgvrijwilligers te bedanken, organiseerde Kom op tegen Kanker een Dankdag. Zowat 1.300 mensen zakten vandaag af naar het Elisabeth Center in Antwerpen voor allerlei workshops, infosessies en een optreden van Stan Van Samang.

Archiefbeeld.
kos Archiefbeeld.8 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Rania Desaegher

  Kan men geen detailrekening vrijgeven over wie wat krijgt. Nu is het toch niet erg duidelijk.

 • Wilfried Vanden Berg

  En hoeveel geraakt er eigenlijk ECHT bij de mensen? 1/10 de of 1/1000 ste percentage. Je gaat me niet wijs maken dat iedereen dit gratis gedaan heeft? Er lopen misschien domme mensen rond,maar niet iedereen is dom.

 • Fonz Ooms

  Als ex-kankerpatiënt zou ik nu eens willen weten hoeveel van die 28 miljoen euro (toch +/- 1 miljard oude belgische franken) naar waar gaan. Kan dat eend uitgespit worden en in HLN verschijnen aub.

 • Gerhard VAN NIEUWENHOVE

  De managers zullen tevreden zijn nu de vetpotjes bijna overlopen ? Arm Vlaanderen ! Ga wat geld halen bij de 1% stinkend rijken . Laat deze verplcht 1% afdragen aub en wij zijn dan al een heel klein beetje op de juiste weg .

 • philippe decock

  Ik zou wel willen sponseren voor dit maar hoeveel schiet er over nadat de vetbetaalde bestuurders zichzelf goed beloond hebben ?