Kom op tegen Kanker en Eén roepen voor de allerlaatste keer op om massaal rosse muntjes in te zamelen

Wannes Nimmegeers
Kom op tegen Kanker en VRT-televisiezender Eén roepen voor een laatste keer op om massaal "ros geld" in te zamelen tegen kanker. 

De ngo herinnert er vandaag in een mededeling aan dat cashbetalingen vanaf 1 december moeten worden afgerond op 5 cent. "Daarmee zullen de koperkleurige muntjes van één en twee eurocent verdwijnen uit onze portemonnees."

Marleen Merckx, het gezicht van de "Rospot"-actie, vraagt Vlaanderen voor de allerlaatste keer een Rospot met muntjes ten voordele van Kom op tegen Kanker voor 13 december binnen te brengen bij de bank KBC. De opbrengst gaat naar de niet-gouvernementele organisatie, die ze gebruikt "om kanker te vermijden, bestrijden en verzachten".

De Rospot ontstond in 2015 als onderdeel van een campagne van Eén en Kom op tegen Kanker. Ook in de daaropvolgende jaren voerden Eén en Kom op tegen Kanker Rospot-acties, die succes hadden. Zo'n actie in het voorjaar leverde bijna 360.000 euro op. 
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • johny vanderlinden

    We zullen ze moeten in de brievenbus gieten, de meeste kantoren zijn nog enkel open op afspraak of zijn onbemand.

  • Jan Kerkhof

    klein probleempje: het enige KBC-kantoor in mijn buurt is een volledig onbemand kantoor waar KBC-klanten enkel de beschikking hebben over automaten om bankzaken te doen en waar bijgevolg géén "rospot" staat... Wat dan???

  • ann Van Damme

    En gaan ze daarna eens actie voeren voor alk die andere vergeten zwaar chronische zieken?