Koen Geens ambieert job van Europees Commissaris voor de vluchtelingen

BELGA
"Als er iets is wat ik graag zou willen worden, is het Europees Commissaris voor de vluchtelingen. Dat zou een keihard vak zijn, maar daar gebeurt het". Dat zegt Justitieminister Koen Geens, verwijzend naar de cruciale rol die de EU speelt in het migrantendebat, tijdens een verkiezingsdebat tussen de Vlaams-Brabantse lijsttrekkers voor de Kamer dat de regionale televisie ROB-tv vanavond om 20 en 22 uur uitzendt.

 Het kabinet van minister Geens relativeert de uitspraak. “De minister heeft dit eerder grappend verklaard. Hij zei ook dat hij vrederechter wil worden. We denken dat ROB-tv dit iets te serieus genomen heeft”, verduidelijkte de woordvoerster van Koen Geens. 

In een korte 'teaser' voor het debat dat ROB-tv op zijn website plaatste, pleit Theo Francken (N-VA) inzake de migrantenproblematiek "voor een herdenking van het model zodat veel migranten hier geen asiel meer kunnen aanvragen". Karin Jiroflée (sp.a) wil dat de asielprocedure versneld wordt, terwijl Jessika Soors (Groen) pleit voor investeringen in kleinschalige asielopvang, waarop Maggie De Block ervoor waarschuwt "dat dergelijke appartementen en huizen een aanzuigeffect hebben".
90 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • SAM Bedfort

  Keihard vak? België heeft het Marrakesh global migration pact al getekend en de EU gaat na de verkiezingen het voorstel van de VN stemmen. Daarin staat dat elke immigrant uit de EU, die daar een dag gewerkt heeft, in elk land in Europa recht heeft op de sociale uitkering van dat land. Mensen weten dit niet,

 • Dan Midden

  zijn beloning voor arco debacle is al bepaald. Dankzij zijn advocatenbureau is beweging.nietnetjes perfect uit de wind gezet en bijkomend is er bijna sprake van verjaring waardoor Geens zijn job vervult heeft. Als wederdienst mag hij naar Europa, ver weg van de boze burgers in België

 • Karel Van Beeck

  Bespaar ons daarvan. Veel te soft!

 • Gerry Cle

  Van al onze huidige politici vind ik Koen Geens veruit de beste kandidaat om PREMIER te worden. Hij roept niet, scheldt niet, luistert naar anderen en zoekt steeds een compromis. In vergelijking met de arrogantie en betweterij van de meeste anderen is hij een verademing.

 • jos robben

  eerst hier de deuren van de gevangenissen wagenwijd opengezet en nu ook nog de europese grenzen. De meerderheid van de problemen op aarde wordt veroorzaakt door mensen wiens enigste talent het is zich te positioneren in functies waarvoor ze niet bekwaam zijn