Exclusief voor abonnees

Knuffelen in rusthuizen mag weer: “De veiligheidscultuur was op sommige plaatsen beetje doorgeslagen”

Getty Images
De meeste rusthuizen maken er geen reclame mee, maar het is weer toegestaan om je man, moeder, tante of grootvader in een WZC eens goed te knuffelen. Een goede zaak, zegt expert Erika Vlieghe. Maar maak keuzes. “Het is niet slim om op een barbecue je tien vrienden vast te pakken en twee dagen later je opa te knuffelen.”

Je hebt 9% van dit artikel gelezen
23 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Bart Timperman

  Het is goed dat m'n ouderen niet isoleert maar laat de mensen wel hun gezond verstand gebruiken hierbij, je wilt je grootouders toch niet "dood" knuffelen

 • Jo Peeters

  Moet de regering zich daarmee bemoeien? Een normaal individu weet toch wel zelf wat kan of niet kan! Er wordt teveel gepamperd waar het niet moet. Ik kan niet begrijpen dat je minister moet zijn om gewone zaken te regelen.

 • Willy Putters

  Daar zijn de regels verschillend in elk rusthuis, kan men daar nu eens geen vaste regel opleggen in elk wzc hetzelfde, nu kan men daar kop nog staart aan vastmaken. Wie kan dat nog volgen?

 • Veerle De cock

  Overal mondmaskers en afstand houden maar in rusthuis geen mondmasker en knuffelen.mischien zijn er nog te veel oudere .twee maand geleden mocht je als 65+ je kleinkinderen nog niet eens een knuffel geven nu bij stijging mag je zelfs oudere in rusthuis gaan knuffelen .wie volgt nog de de experts en virologen geloof die al lang niet meer

 • Martine De Vriendt

  Wel raar dat je mag knuffelen? Mijn moeder ligt al meer dan 2 maand in het ziekenhuis en gisteren was zij plots verplicht om een mondmasker te dragen en afstand te houden wanneer ik haar, met een mondmasker, ging bezoeken. Aan het onthaal droeg die persoon niet eens een mondmasker en was niet de enige in dat ziekenhuis. Logica?