Knokke geschokt door bezoek Michelle Martin

Michelle Martin.
BELGA Michelle Martin.
De burgemeester van Knokke, Leopold Lippens, is "geschokt en bedroefd" omdat Michelle Martin in zijn stad zou zijn geweest. Dat meldt 'Het Nieuws' van vtm. "De uitbater van een kapsalon heeft me vorige week gecontacteerd omdat een van zijn werknemers de ex-vrouw van Marc Dutroux herkend had in het salon", aldus Lippens. De burgemeester meent dat het gemeentebestuur en de politie op de hoogte gebracht hadden moeten worden van het bezoek van Martin.

"Het is niet leuk om te weten dat Michelle Martin zomaar kon komen wandelen op de dijk van het Zoute. Ze had oog in oog kunnen komen te staan met familieleden van de slachtoffers", aldus Lippens. "Ik heb aan de politiecommissaris dan ook gevraagd om zijn collega's in Malonne te contacteren, maar hij kreeg geen antwoord."

Martin werd vrijgelaten onder strenge voorwaarden, maar ze mag wel naar Knokke gaan. "Ze mag het land niet verlaten en ze mag zich niet in de provincies Luik en Luxemburg begeven", aldus Georges-Henri Beauthier, de advocaat van Jean-Denis Lejeune. Hij noemt de situatie rond het bezoek van Martin in Knokke "betreurenswaardig".

Klacht tegen Lippens
Martin werd deze zomer voorwaardelijk vrijgelaten onder strikte voorwaarden. Zo moest ze een vast adres hebben waar ze woonde. Dat vond ze bij de Arme Klaren in Malonne. Ook mag ze zich niet begeven in de provincies Luik en Limburg, omdat in deze provincies nabestaanden van de slachtoffers wonen. Knokke ligt in de provincie West-Vlaanderen, maar het risico is groot dat ze familie van de slachtoffers tegenkomt in de toeristische plaats, zegt Lippens.

Volgens Thierry Moreau, de advocaat van Michelle Martin, is het onaanvaardbaar dat de burgemeester zo scherp reageert op de aanwezigheid van Martin in zijn stad. "De verklaringen die Lippens deed zijn ongrondwettelijk", zegt hij. Hij benadrukt dat mensen zich mogen verplaatsen naar waar ze willen, zolang het gerecht hen dat niet verbiedt. Moreau, die niet op de hoogte was van een mogelijk bezoek van Martin aan Knokke, is van plan een klacht in te dienen tegen Leopold Lippens.