Knip van Antwerpse Leien: bestuurders verliezen geduld en keren om

Nina Bernaerts
De knip van de Antwerpse Leien laat zich al sinds 7 uur deze ochtend goed voelen. Op Linkeroever op de Charles de Costerlaan is het zodanig aanschuiven richting de Waaslandtunnel dat de afrit Linkeroever op de E34 al werd afgesloten. De Noorderlaan was rond 9 uur compleet verzadigd. Het is aanschuiven van Ekeren tot in het centrum van de stad.

Ook het secundaire wegennet loopt ondertussen aardig vol. Automobilisten die via de kaaien hun weg willen vinden moeten geduld hebben. De kaaien zijn vanaf het Muhka tot aan de Brouwersvliet vol gelopen, reken op sterke vertraging. In het centrum daarentegen is het erg rustig. Mensen lijken de boodschap begrepen te hebben en mijden het centrum van de stad met de wagen.  

Ondertussen zwelt het verkeer op de Singel aan. Op de Noordersingel richting noorden verliezen sommigen hun geduld. Wagens rijden over de middenberm om de bottleneck van de Turnhoutsepoort te vermijden. Het gaat er zeer moeizaam. Ook tussen Berchem station en de Grote Steenweg en verderop aan het Justitiepaleis richting de kaaien ook. 

Sinds zondagnacht kan het verkeer in de stad niet meer via de Leien van noord naar zuid en omgekeerd, en dat tot eind 2018. Het Vlaams Verkeerscentrum raadt iedereen die in het centrum van Antwerpen moet zijn ondertussen aan om zo lang mogelijk op de ring te blijven en daar de juiste afrit naar de juiste zone te nemen.

Op de Noorderlaan richting stad is het aanschuiven geblazen.
Nina Bernaerts Op de Noorderlaan richting stad is het aanschuiven geblazen.
Ook op de Italiëlei richting Waaslandtunnel gaat het traag.
David Acke Ook op de Italiëlei richting Waaslandtunnel gaat het traag.