Knallende afsluiter nationale feestdag

De nationale feestdag werd afgesloten met een knallende vuurwerkshow.
BELGA De nationale feestdag werd afgesloten met een knallende vuurwerkshow.
De vuurwerkmeesters Van Cleemput hebben vrijdagavond zo’n 100.000 vuurwerkpijlen afgestoken voor de ogen van het koningspaar, hun drie oudste kinderen Elisabeth, Gabriel en Emmanuel, en de verschillende duizenden mensen die zich op het Paleizenplein hadden verzameld. Het pyrotechnisch spektakel betekende meteen de afsluiter van de nationale feestdag.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Het vuurwerkspektakel opende dit jaar met “The Great Gig in the Sky” van Pink Floyd en ging verder op de tonen van onder meer “La Mer” van Charles Trenet, Puccini en Frank Sinatra, om te eindigen met de muziek van “The Dark Knight Rises”, van de hand van componist Hans Zimmer. Net zoals vorig jaar waren de vuurwerkmeesters zich voor het spektakel gaan bevoorraden in Spanje, waar ze onder meer een hele resem vuurpijlen in pastelkleuren hadden ingeslagen.

Koningin Mathilde, Koning Filip en Kroonprinses Mathilde in afwachting van het vuurwerk.
BELGA Koningin Mathilde, Koning Filip en Kroonprinses Mathilde in afwachting van het vuurwerk.

“Het gaat onder meer om vuurpijlen in fuchsia en violet, kleuren die je niet vaak ziet bij een vuurwerk”, zegt Benoit Halein van vuurwerkmeesters Van Cleemput. “We hebben er een aantal die neerkomen in een zogenaamde “paardenstaart”, en andere die een lichtspoor trekken alvorens te ontploffen. Het is elk jaar een grote eer om dit vuurwerk te mogen verzorgen en we doen dan ook onze uiterste best om het publiek niet teleur te stellen.”

BELGA
BELGA
BELGA8 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • PATRICK HOL

  Goed voor het milieu en de dieren.en onze staatsschuld Supervoorbeeld...

 • Ronny Biesen

  100.000 bezoekers, 100.000 vuurwerkpijlen. Verspilling.

 • myriam hoornaert

  zo veel geld kon voor andere zaken dienen

 • Dirk Dierckx

  Zeer dieronvriendelijk, zeer duur en voorbijgestreefd, ecologisch onverantwoord.

 • Gilbert Devroedt

  Schoon vuurwerk,wist niet dat wij twee mathilden hadden!