Knaagdier vreet aan vingers van pasgeboren baby in Waals dorpje

Het bizarre voorval gebeurde begin deze week in Solre-sur-Sambre (Erquelinnes), op de grens met Frankrijk.
Wikipedia Het bizarre voorval gebeurde begin deze week in Solre-sur-Sambre (Erquelinnes), op de grens met Frankrijk.
In een dorpje in Henegouwen onderzoekt het parket de verminking van een pasgeboren baby door een knaagdier. Het meisje, pas zeven weken oud, raakte één vinger bijna volledig kwijt en ook drie andere vingers zijn aangevreten.

Het bizarre voorval gebeurde begin deze week in Solre-sur-Sambre (Erquelinnes), op de grens met Frankrijk. De baby lag in een wieg in het huis van zijn meter, de zus van de moeder. De vrouw lag net naast de wieg te slapen, maar zou niet meteen wakker geworden zijn. Haar zoon, die boven naar een koptelefoon luisterde, hoorde de baby huilen en ging een kijkje nemen. Hij ontdekte dat het meisje stevig bloedde aan haar hand, wekte zijn moeder en verwittigde de hulpdiensten.

In het ziekenhuis ontdekten de artsen dat de verwondingen sporen van tanden vertoonden, wellicht van een knaagdier. "Een DNA-staal moet duidelijk maken om welk dier het gaat", klinkt het bij het gerecht. Zowel de meter van het meisje als haar zoon beweren dat ze het dier niet gezien hebben. Het kleine meisje moet nog een tijd in het ziekenhuis blijven. Of de schade aan haar vingers hersteld kan worden, is nog niet duidelijk. Volgens La Capitale kampen de ouders van het kindje met verslavingsproblemen. Het gezin telt vijf kinderen. Drie ervan zouden onder toezicht van Kinderbescherming staan.
26 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • dorine pattyn

  Jammer voor dat kindje , meter slaapt door het huilen van da kindje . Ongelooflijk maar het kan , sommige vallen in slaap bij een tattoo op het gezicht .

 • guido vermeyen

  Best dat het geen wolf was....beterschap voor dit kindje..

 • Leen Struyven

  Als de zoon van de meter, door zijn koptelefoon de baby tot boven hoort huilen en de meter die er vlak naast ligt te “slapen” niet, stel ik mij hier toch serieuze vragen bij! !! Ocharme dat onschuldig baby’tje!!!

 • jan janssens

  Dat is zoals bij de Marter,ze richten jaarlijks waarschijnlijk voor een hoop geld schadevtoe aan wagens maar blijven beschermd

 • anja marinus

  waarom toch nog een kindje op de wereld zetten? al drie onder toezicht vd kinderbescherming... ocharme dat kindje..