Klopjacht in Elsene afgelopen: gewapende man die restaurantgangers bedreigde geeft zich over

Dieter Nijs
In Elsene was er vanavond even een klopjacht aan de gang in de Amerikaansestraat. Een gewapende man bedreigde er in een restaurant een aantal mensen. De verdachte heeft zich ondertussen overgegeven aan de politie. Er vielen geen gewonden.

De man zou boven het restaurant in kwestie - Burger Bar Marcel - wonen en door het lint gegaan zijn omdat er te veel lawaai was. Daarop zou hij naar beneden gekomen zijn en een aantal mensen - vooral de uitbater - bedreigd hebben met een wapen. De man zou ook geen onbekende zijn voor de politie.

Het incident deed zich rond 19.30 uur voor. Nadat de man zijn dreigementen had geuit, verliet hij het restaurant. De omgeving werd afgesloten. De politie riep de speciale interventie-eenheden van de federale politie op in versterking. Volgens een woordvoerder van de Brusselse politie was er wel geen sprake van een gijzeling. 

Woordvoerder Denis Goeman van het Brusselse parket wacht het verhoor van de verdachte af vooraleer commentaar te geven.

Dieter Nijs
Dieter Nijs
Dieter Nijs
Dieter Nijs
Dieter Nijs14 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Erwin Erwin Mulder

  Volgens sommigen is de dader het slachtoffer en de uitbater de dader. Zo gaat dat hier meestal in dit land. Als dader ben je dan super gemotiveerd natuurlijk goed wetende dat je in een mum van tijd in slachtoffer veranderd.Sorry ,de essentie van de zaak vergeten:als je boven een restaurant of cafe gaat wonen mag je meestal wat lawaai verwachten denk ik.Erwin De Mulder

 • karien denil

  weeral gekend bij de politie !! ...de onderzoeksrechters hebbend die sukkelaar toch al vrijgelaten zeker...as diejen mens niet tegen lawaai kan, wel bedreigd maar niet gegijzeld ???? !!! man man man.....kerkers moeten er gebouwd worden en geen luxe-gevangenissen.....er is toch n beton-stop !

 • Mary Sweet

  Leuk dat ze hier “Wapen” schrijven en met speciaal interventie team komen . Toen ik (zwanger) ,mijn man en bejaarde schoonmoeder in elkaar geslagen werden met een metalen bar en een mes noemden ze het “gereedschap “ en lieten ze hen vrij !!!

 • diane colman

  Volledig akkoord met William.... er zou geen kat meer binnen mogen in ons land en zeker als ze niet gecastreerd zijn … mag er niet om lachen want ik vind het een triestige tijd.

 • Gino Rogiest

  Moest niet iedereen een tijd geleden zijn wapens inleveren ?? Just ja , Brussel is buiten de wet