KLJ lanceert nieuw logo

De Katholieke Landelijke Jeugd (KLJ) heeft tijdens 'Opkikker 2008', het nationaal weekend voor bestuursleden en leiding, het nieuwe logo van de vereniging voorgesteld. Ruim 800 leden van 120 afdelingen schreven zich in voor het weekend in de Hoge Rielen in Lichtaart. Minister Bert Anciaux' komst was gepland maar hij moest vrijdagavond afzeggen.

Zestig workshops
KLJ organiseert vierjaarlijks een nationale bijeenkomst onder de naam 'Opkikker'. Centraal staan workshops, zestig dit jaar, met als bedoeling kennis en vaardigheden op te doen die bruikbaar zijn voor de werking van hun afdeling. "Het gaat dan om voorbeeldactiviteiten, tips voor de begeleiding van de leden, praktische info om allerlei evenementen te organiseren", zegt voorzitter An Van Elsacker. "De nadruk dit jaar lag op teambuilding zodat we op zondag een spel voor veertig bestuursploegen in elkaar hebben gestoken."

Nieuw logo
KLJ lanceerde tijdens Opkikker 2008 ook een nieuw logo. Lien Van De Kelder, actrice in Thuis, werd erbijgehaald voor de presentatie. Het nieuwe logo is van de hand van Sarah Guillaums, een grafische vormgeefster en jaren lid geweest van KLJ. "Het logo maakt duidelijk dat KLJ een eigentijdse en dynamische beweging is. Een nieuw logo was nodig omdat er vooral op communicatievlak veel veranderd is. Een nieuw logo past dus bij dat proces." (belga/vsv)